Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Mijn Pan America was nog niet helemaal klaar volgens mijn bestelde wensen. Vandaag waren toch de laatste onderdelen binnen, maar hadden de mannen eigenlijk geen tijd om het allemaal te monteren, dus dan maar zelf doen.

Het koffer rek voor de rechterkant van de PanAmAls eerste pak ik het rek uit waar de zijkoffers aan bevestigd gaan worden. Twee stevige beugels die asymmetrisch aan de achterkant van de Pan America bevestigd worden. Met een redelijke beschrijving op tafel, veel boutjes en moertjes en het juiste gereedschap ga ik aan de slag.

Het was niet direct duidelijk dat de schroeven/bouten bij de achter passagier steps vervangen moesten worden door meegeleverde en iets langere bouten. Maar na 2 keer kijken kwam ik daar dus achter. Dat zelfde gold ook voor de bouten aan de achterkant, de reden is dat je het extra schroefdraad wil gebruiken voor de stevigheid. Aan de achterkant nog even de beugel onderlangs bevestigen. Alles goed vastdraaien en de koffers kunnen er op.

PanAm klaar voor de upgrade Rek aan de linkerkant bevestigd De 3 koffers hangen aan de PanAm

 

De losse onderdelen van de led lampenDe volgende stap is de bevestiging van de nieuwe led lampen. Deze Auxiliary LED lampen worden bevestigd aan de binnenkant van de valbeugels, de schakelaar komt aan de linker kant van het stuur en de kabels moeten netjes weggewerk worden.

De eerste stap die ik ga doen, nadat alles is uitgepakt, is de lampen met de beugels een plek geven aan de valbeugels. Beste even lastig om de beide lampen correct op te hangen en ook dat ze gelijk zijn aan beide kanten.
Het bevestigingsmateriaal is compleet, hier is over nagedacht. De beschrijving is niet echt duidelijk, maar mijn technische oog maakt het makkelijker. Na een half uurtje hangen beiden lampen netjes in het frame.
Hierna plaats ik de schakelaar(s) op het stuur. Ook hier is over nagedacht en de bevestiging is redelijk simpel met 2 nieuw geleverde schroeven.
De bekabeling is even meer denk werk. Voor de Pan America hoeft de tank er niet af, wel 2 beschermplaatjes die bij het balhoofd zitten en de "kuip" die aan de voorkant zit. Beide zijn gemakkelijk los te halen en zo kan ik de bekabeling van de lampen en de schakelaar aan elkaar klikken en de kabel verder naar achter leiden.
Hierna even testen of de lampen werken, of de schakelaar het doet en daarna kan alles dicht en vast gezet worden.

De HD auxiliary LED lamp PanAm zonder auxiliary LED lamp PanAm met auxiliary LED lamp 

Lampen gemonteerd en aan.

 

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack