Eindelijk is de al jaren geplande Amsterdam rit door het Coast Riders Chapter doorgegaan!
Door verschillende redenen (slecht weer, afgesloten binnenstad) is de rit afgelopen jaren afgelast. Voor deze zondag was de weersvoorspelling een stuk minder dan de dagen ervoor, buienradar gaf regen aan. En bij het opstaan was het ook aan het regenen.


Maar ik had samen met Iloe al afgesproken dat we zouden meerijden, dus regenpakken aan en op de motor naar de Alkmaarse Poort, onze vaste ontmoetingsplek voor de zondagse ritten.

Het is zondag 20 mei en kwart over negen, alleen Ruud is aanwezig, dat belooft wat ;-)
Maar al gauw komt de rest van de groep en is de begroeting hartelijk. De groep is 30 man groot met 25 Harley''s, een hele mooie opkomst op deze toch regenachtige zondag.Bij de Alkmaarse Poort waren ze ook vroeg op en hadden de koffie (met appelgebak voor de liefhebbers) al klaar.


Als verrassing heeft Ria een Sportster geleend bij Westcoast (met dank aan Bas) om deze dag zelf mee te rijden in plaats van achterop bij haar Henk. Dus Henk kon zich uitleven op zijn VROD.De rit gaat via de andere kant van het Uitgeestermeer naar de binnenstad van Amsterdam. We stoppen voor een koffie midden in de Jordaan. Een leuke plek, gezellige mensen en een fotoclubje die de Harley''s als foto object gebruiken.Na de koffie gaan we verder Amsterdam door. Onderweg vertel ik Iloe wat we allemaal tegenkomen, de gebouwen, de grachten en de plekken.
De Harley''s maken een leuke indruk in de regenachtige binnenstad van Amsterdam, het wegzet systeem werkt goed, op een gegeven moment staat op bijna elke hoek in de stad een Coast Riders lid.

In de Chinese buurt, de Nieuwmarkt, stoppen we voor de lunch.

Helaas konden de meisjes van Cafe Fontuyn het niet helemaal aan en toen ze in de gaten had dat we als groep bij elkaar hoorde, stuurde ze de rest van de groep weer naar buiten en naar een ander cafe onder het mom dat het te lang zou duren voor de broodjes uitgeserveerd zou worden. Wij hadden inmiddels ons pita broodje al besteld dus wij mochten nog even blijven zitten.

Na de lunch hebben Iloe en ik nog even een stukje over de markt gewandeld net op het moment dat het enorm begon te regenen! Maar na regen komt de zonneschijn en konden we weer op de motor verder.

Wat opvalt is dat iedereen weer netjes aansluit in de groep, nadat hij is weggezet. Niemand blijft achter of neemt even ergens anders een kijkje, behalve Ruud, die besluit om toch af te haken, had hij nou een afspraak thuis of is hij toch de binnenstad ingereden?

De rit vervolgd zich door de stad, richting Diemen en Amsterdam Zuid-Oost. Hierna rijden we binnendoor naar Badhoevedorp en stoppen we om afscheid te nemen van de groep.
Het was, ondanks dat het af en toe regende, een hele leuke dag geworden. Ook Iloe heeft genoten achterop.

Wij zijn nog een stuk binnendoor gaan rijden, hebben de route gereden via de sluizen bij IJmuiden en bij Beverwijk hebben we de snelweg genomen naar huis. ''s Avonds hebben we samen de Road King schoon gemaakt en gereed gezet voor de volgende rit.

MichielsHarley

de Harley rijder