De laatste rit georganiseerd door het HOG CoastRiders Chapter in Alkmaar werd een natte rit met een anders dan gepland einde.


Voor de zondag werd al veel regen voorspeld, maar de opkomst was toch zeer hoog. 13 Harley''s stonden geparkeerd en op de groepsfoto stonden 15 bikkels (waaronder 2 vrouwen!), onze fotograaf Simon was ook op de motor gekomen, maar stond niet op de foto.

Na de koffie was het even tijd voor een formeel moment. Ferry werd door Dries benoemd tot Creative Officer en daar hoorde natuurlijk de snor bij.

Tijdens de opwarm koffie gaf het merendeel van de groep aan eigenlijk geen zin te hebben in een rit door de regen, de heen weg naar de Alkmaarse Poort was al niet zo''n succes.
Aad en Ingrid gaven aan wel zin te hebben in een rit naar Den Helder, want daar zou het wat droger zijn en Ingrid zou dan ook een lekkere rit kunnen maken op de 2014 Road King van Westcoast Motors. Het scheen dat er meer zin hadden in deze rit, maar de communicatie ging niet lekker dus was er een groep die richting Hoorn reed en dus naar huis.
Ik gaf aan om achter Aad en Ingrid te rijden, dus reden we als laatste van het parkeer terrein en via kronkelwegen van de TomTom reden we richting het Noorden.

Aad staat mijn Ultra te bewonderen.

Al snel stonden meer bewonderaars om de Ultra!

Tijd om op te stappen

De toer begint.

Maar eindigt halverwege in Burgervlotbrug.
Nou is het al een tijdje zo dat bij het wegrijden met de Ultra de spanningsregelaar of de dynamo niet direct de accu gaat laden, maar normaal gesproken is dit na ongeveer 10 minuten opgelost en staat de spanningsmeter in de badwing weer op 14 volt. Echter nu niet, in de stromende regen bleef de spanningsmeter op 11 staan en zakte deze ook nog eens. Bij Sint Maarten, nog wel Noord Holland, was de spanning zo laag dat alles begon te knipperen en de meters en lampen gingen uit. Ik gaf Ingrid aan dat ik terug ging en zij kon weer aansluiten bij Aad, want die was doorgereden.
Nadat ik was omgekeerd kon ik de N9 halen, maar daar merkte ik al dat de motor niet meer lekker liep. Gas er op houden en door rijden. Met dicht geknepen billen haalde ik helaas Bergen niet en bleef ik dus steken in Burgervlotbrug.
In de luwte van mijn topkoffer bel ik de ANWB met de vraag om iemand te sturen met een dikke accu.
Na wat wachten, in de storm met heel veel regen, komt de ANWB man en zet direct een lader op de accu en maakt een tijdenlijke aansluiting voor een tijdelijke accu die in mijn topkoffer gaat. En zo kan ik gelukkig zelfstandig naar huis rijden. De man van de ANWB volgt me braaf en thuis halen we de tijdelijke accu weer uit de koffer en kan mijn Ultra de garage weer in.
Dat wordt een onderhoudsbeurtje dus.


Nog even een foto in de regen met het polderlandschap op de achtergrond.
Veel regen en ongeveer 9 graden.

MichielsHarley

de Harley rijder