HARLEY DAVIDSON – De naam, de glory gaat verder.

 

Als je de eigenaar ben van een Harley Davidson of als je ooit een Harley hebt gehad, zou je het volgende moeten lezen. Zelfs als je nooit een Harley Davidson hebt gehad, zou je onderstaande moeten lezen.

Het feit is dat Harley Davidson blijft bestaan! Het is een deel van ons leven en je zal het altijd en overal blijven zien. Toen begin 1900 Harley motoren werden gebouwd door de gebroeders Davidson, realiseerde zij niet welke impact hun fietsen zouden hebben vele generaties later.

Onvergelijkbaar met andere motoren van tegenwoordig, de Harley Davidson is bekend bij iedereen. Doe zelf de test maar, vraag een willekeurig iemand of ze van Harley Davidson gehoord hebben en doe dit ook voor een willekeurig ander motor merk.
De eerste Harley Davidson is in 1901 gebouwd door de gebroeders Davidson en meneer Harley. Tot aan vandaag is de Harley Davidson naam over de gehele wereld bekend en het zal ongetwijfeld het meest luxueuse, gestyleerde (vanuit buitenstaanders perspectief gezien) en vertrouwde motorfiets van alle tijden. Zijn geschiedenis heeft elk ander motorfiets merk overleefd en zal nog vele generaties verder gaan.

Echte feiten over Harley en zijn eigenaren:
1. In 1901 is de eerste motorfiets gebouwd door 3 Davidson broers in Milwaukee.
2. In 1913 zijn 13.000 motoren gebouwd.
3. De Amerikaanse politie begon in 1907 Harleys te gebruiken.
4. Het heeft meerdere prijzen gewonnen.
5. De motoren die gebouwd zijn, zijn onder andere 74 cu.in V-cam, 61 cu.in.Knucklehead en de beroemde Sportster. En zelfs een watergekoelde V-twin in samenwerking met Porsche.


Overgenomen van Car Blog, Alex Bhaswara, 2 december 2009

MichielsHarley

de Harley rijder