Met het Amsterdam Chapter naar Duitsland

Traditie getrouw gaat het Amsterdam Chapter jaarlijks op buitenland reis, dat kan de Belgische Ardennen zijn of de Duitse Eifel of zoals nu in 2017 richting de Harz. De inschrijving voor dit weekend begint al vroeg in het jaar dus dit weekend stond al een tijdje gepland. Het mooie is dat direct aansluitend aan dit weekend ik met dochter Iloe richting oost Europa ga toeren. Kijk op deze LINK voor dat verhaal.

 

Verzamelen bij Haarrijn We starten op Hemelvaartsdag en verzamelen als groep bij Shell Haarrijn. Omdat de groep groot is, gaan we met 2 groepen de snelweg op om tot aan de Bottrop door te rijden. Dan gaan we nog steeds als 2 groepen door tot onze lunchplaats in Langenberg. Goed geregeld en een leuke plek. Na een leuke trip binnendoor komen we 's middags aan bij het hotel, Landhaus Schieder in Schieder-Schwalenberg. En natuurlijk hebben we enorme lol bij elke stop onderweg.

Ik deel het appartement met Peter en Olaf, en omdat het een appartement is met een zitkamer, verplaatsen we een bed naar de zitruimte zodat we alle drie onze eigen kamer hebben voor de komende 3 nachten.

's Avonds goed gegeten en natuurlijk een biertje.

Voor vrijdag hebben de organisatoren, Kees, Annie, Jaap en Loes een leuke toer uitgepuzzeld door een stuk van de Harz, in de driehoek tussen Bielefeld, Hannover en Kassel. Mooie wegen, mooie vakwerk huizen, leuke groep en wederom een leuke koffiestop en leuke lunchplek.

's Avonds wederom gezelligheid in het hotel.

Ook de zaterdag staat er weer een mooie rit klaar door de Harz, nu de andere kant op, maar nog steeds de allerleukste dorpen en huizen in deze omgeving.

's Middags maken we nog een groepsfoto voor het hotel, waarbij ook de eerwaarde burgemeester aanwezig is. Wat een mooie en enthousiaste man, daar kunnen de Nederlandse burgemeesters nog iets van leren!

Zondag gaan we alweer richting huis, het eerste stuk binnendoor, waarbij het helaas begint te regenen. Door de regen is er een klein incidentje met 2 motorrijders die op hardhandige wijze de grond weten te vinden. De duo passagier van een van de rijders gaat per auto terug naar huis, de andere twee kunnen gelukkig op hun eigen motor de weg vervolgen. Na de lunch in Winterswijk valt de groep uit elkaar, ikzelf kies voor de snelle weg en trek mijn Ultra even flink open en stuif richting huis, want .... de volgende dag staat alweer een nieuwe rit klaar

 

In totaal heb ik in het weekend een mooie 1700 kilometer gereden.

Overzicht foto's van het weekend

MichielsHarley

de Harley rijder