Dag 2 - Ik wil door Liechtenstein

De zon stond al te branden op de ruiten in de kamer, en daardoor ook al behoorlijk warm in de hotelkamer. Dus snel even opfrissen, ontbijten en de spullen op de motor binden.

Vanuit Haguenau zijn we vrij snel Duitsland in gereden, om in Tuttelingen nog even de Harley-Davidson dealer te bezoeken en bij de buren een pizza als lunch te nemen.

Bij Konstanz zijn we Zwitserland in gereden, waarbij we Silvretta pas op zijn gereden naar iets boven de 2000 meter. Boven op de Silvretta hebben de Oosenrijkers een giga stuwmeer gebouwd, dit voor de energie winning voor de skiegebieden broodnodig is. Een machtig bouwwerk dus.

Vanuit Zwitserland zijn we Liechtenstein in gereden. Dit vond ik een stukje tegenvallen, want ik had hier veel meer van voorgesteld, zoals het kasteel waar Vaduz bekent om staat, maar ook veel meer pleintjes en gezelligheid. Nee dus. Ik heb nog wel even gestopt op een plein met een groot gebouw, foto genomen, en weer doorgaan.

 

Onze slaapplaats had ik thuis al geboekt en was voorzien van een grote kelder als parkeerplaats voor mijn motor. Het avond eten konden we niet daar doen, dus moesten we een klein stukje lopen, maar dat was goed voor onze spieren.

Tijdens het eten begon het toch wel aardig te regenen en onweren boven de bergen en zodanig dat we een paraplu moesten lenen om terug te lopen naar het hotel. Met het raam open hebben we genoten van het kabbelende beekje en zo zijn we lekker in slaap gevalen.

Totaal vandaag 444 kilometer, 8 uur gereden en 2,5 uur gestopt onderweg. En maximale hoogte dus 2038 meter op de Silvretta pas.

 

MichielsHarley

de Harley rijder