Het idee van dit weekend was om met de club een budget toer te maken van 2 dagen waarbij de overnachting niet in een luxe hotel plaats vindt, maar gewoon in een tent en voor de wat verwendere rijd(st)ers iets van een trekkershut.

 

 

Vorige jaar (2010) was dit een succesgebleken, dus voor dit jaar had Jet de camping D''n Toerstop in Melderslo gereserveerd met een aantal bedden in de aanwezige trekkershutten. En aangezien het een camping is, konden de diehards met een tent ook hun ''ei'' kwijt.
Dus voor het weekend van eind september betekende het mijn tentje van zolder en de slaapzak in de koffers van mijn Road King proppen en op pad te gaan. We hebben weer afgesproken in Zaandam, waar de rest van de groep ook bij elkaar zou komen. De groep zou gaan beginnen met 21 man, waarvan 4 duo passagier. AadT heeft de route uitgezet en rijdt voorop en ik ga voor de eerste keer als Road Captain achteraan rijden om met het bekende en fel gele hesje de hekken van de groep te sluiten.

We rijden met prachtig weer over Neerlands binnenwegen richting Tiel waar we op het plein van de lunch en het mooie weer genieten.
Onderweg is het genieten van de omgeving en zo rijden we door verschillende provincies (Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Brabant en Limburg) naar Melderslo. De beheerder van de motorcamping ontvangt ons allervriendelijkst en wijst ons waar we de tenten kunnen opzetten, tevens wordt voor de net-niet-bikkels de toerhutjes aangewezen.
 
Op de camping vinden we ook 3 andere collega motorrijders van onze groep (waarvan 1 gast met zijn Goldwing) die hun tenten al hadden opgezet.
Nadat de tent opgezet is, is het tijd voor een koud biertje. Deze wordt genuttigd op het pleintje aan de lange tafel en lekker in de zon.

Om half 7 wordt het tijd om de vlam in het houtskool te zetten. Het is zelfbediening waarbij de eigenaar van d''n Toerstop netjes alles heeft klaargezet, de slades en brood heeft geregeld en bij de lokale slager een mooie voorraad vlees heeft laten aanrukken. En omdat het zelfbediening is, sta ik als eerste achter het vuur om het vlees te roosteren (en nee niet zwart geblakerd maar gewoon mals zoals BBQ vlees hoort te zijn).
Na de eerste schaal wordt ik afgelost en kan ik aanschuiven aan de tafel.

Doordat het voor enkelen wat kouder is geworden verplaatsen we als groep naar binnen. De camping heeft een geweldig gezellige motorkroeg met veel tshirts, posters en stickers aan de muren, ook enkele motoren op de balken en aan het plafond maken de sfeer van een motorkroeg compleet. De muziek wordt een standje harder gezet en het wordt druk en laat op de dans vloer.


Moe strompel ik rond 2 uur (ik heb niet meer gekeken hoe laat het echt is geworden) naar mijn tent en in mijn slaapzak. Na een diepe slaap stap ik nog een beetje slaperig om half 8 mijn tent uit. De meeste zijn al op en ook al bezig hun tent af te breken.
De tent is nat van het ochtend douw, maar dat weerhoudt mij niet om deze op te bergen in zijn zak en in de zijtas van mijn Road King.
Tijd voor het ontbijt buffet.

De groep verzamelt zich om de terugreis te starten.
AadT heeft wederom een geweldige route uitgestippeld, waarbij we gedeeltelijk dezelfde weg nemen als de heenreis, wat de meeste niet eens merken omdat het landschap ''van de andere kant'' net weer wat anders aanziet. Langs de Rijn aan de andere kant van de dijk nemen we pannekoeken als lunch en vervolgen daarna weer binnendoor onze weg richting Utrecht/Breukelen.
Bij het pompstation wordt nog even een groepsfoto gemaakt (waar 2 personen op ontbreken omdat zij besloten hadden om naar de Jaarbeurs in Utrecht te rijden).Het laatste stuk van de terugreis rij ik samen met Peter over de snelweg.
Back2Basic is voor mij een zeer geslaagd weekend geworden.

MichielsHarley

de Harley rijder