Twee weekenden Italië. Het weekend van 16 en 17 oktober wordt de 500 Miles in Parma, Italië verreden en het weekend erna heb ik op zaterdag de Ride 2 Eat afspraak in Cuneo. Dus maak ik er 12 dagen Italië van.

Ik stap donderdag al op mijn Pan America. Ik had deze al geprepareerd voor de 500 miles, dus routerol kon er op en ook de verlichting van de routerol had ik aangesloten. Mijn route heen op de eerste dag is gewoon (tol)snelweg door Frankrijk naar Annacy. Na 1040 kilometer parkeer ik de Pan bij een hotel en schiet een restaurantje in om wat te eten.

 

 

De volgende dag stap ik al vroeg op de motor richting Italië. Ik moet even de weg zoeken in Annacy, pff wat een drukte zo vroeg, en oh het was best wel koud, min 3 zei de temperatuurmeter op de motor. Nog even een stukje snelweg en dan de de doorgaande weg op. Rond half 10 rij ik in de bergen en geniet van de bergtoppen.
En iets na 3 uur zet ik de Pan bij het hotel in Parma naast de 2 Ultra's van mijn Zwitserse rallygenoten. Dit was een lekkere rit. Nu omkleden en aanschuiven bij de anderen.

 

De 500 Miles van Italië

Ik ben al vroeg wakker in Parma, waarschijnlijk door de frisse berglucht. Treuzelen is niet mijn ding, dus aankleden, rustig ontbijten en dan op de Pan richting de Harley-Davidson dealer. Hier is het een mooi weerzien van vrienden en bekenden. De lucht is blauw en dat zou het blijven deze dagen. Fris is het wel dus met laagjes kleren heb ik me voorbereid op de rit van deze 2 dagen.

Om 10 uur heb ik het stempelboekje, de sticker op de motor, mijn polsbandje en natuurlijk de route naar het winkelcentrum wat de eigenlijk start is van de 500.
Hier stroomt het aardig vol met Harley's. Veel bekenden van vorige ritten. Natuurlijk heel veel Italianen (duhu), maar ook Duitsers, Zwitsers, Fransen, Belgen en uit Nederland ook Henri. Om 15.00 precies mogen we dan gaan rijden. Inmiddels is de temperatuur naar zomerse waarden opgelopen, boven de 25 !! Alle Italianen denken dat ze Rossi zijn en scheuren de parkeerplaats af. Ik maak nog een rondje over de parkeerplaats en sluit me aan bij de Zwitsers, ook Henri sluit aan en als laatste van de 230 rijders beginnen wij met etappe 1.
Bij de 2e rotonde zien we al 2 dikke Italiaanse Harley's tegen een auto staan .......... De eerste etappe is een lastige, hier raken we een paar keer de weg kwijt. Ook Henri raken we kwijt. Maar we zitten wel op de juiste weg en komen ongeschonden aan bij het checkpoint. De groep treuzelt niet en binnen enkele minuten zitten we weer op de motoren. De nacht valt in en in het donker rijden we prachtige kronkel wegen. Het tempo zit er lekker in en Chris en Peter rijden voorop met de anderen er achter die helpen als zij het even niet weten. Rond half 7 wordt het licht in de Italiaanse bergen en we rijden het gebied in waar het Italiaanse marmer vandaan komt. Hierna raken we weer even de weg kwijt en moeten zelfs op de navigatie de route weer opzoeken. 
We halen het laatste stempeltje op en ontvangen de pin. Het was een mooie rit. Ik stuur nog even door Parma, zoek voor het avondeten een restaurantje op en dan is het bed tijd. Morgen ga ik richting het oosten.

 

Blog van mijn trip van Parma naar Bodonia en daarna naar Cuneo lees je HIER

De andere blogs over de andere dagen in Italië staan ook online

 

 

Foto gallerij

MichielsHarley

de Harley rijder