Na 132.000 kilometer was het tijd om de achterveren van mijn Road King Classic te vervangen.

 

Op advies van Bas bij West Coast Motors in Alkmaar heb ik de standaard HD luchtvering laten vervangen door Öhlins veren. Dit was vrijdag ochtend, dus direct maar even een stukje rijden en tjee wat een verschil. Echt de motor ligt een stuk stabieler in de bochten en elke oneffenheid in het wegdek wordt netjes gefilterd door de vering.

Het monteren is natuurlijk zo gedaan. De oude luchtvering wordt losgekoppeld en gedemonteerd en de 2 nieuwe Öhlins worden gemonteerd. Dan even proef zitten en de vering wordt op de juiste maat afgesteld en dan dus rijden.

Ik zal de vering moeten bijstellen op het moment dat ik met bagage en met Iloe een lange rit ga maken. Maar de rit met alleen Iloe achterop was ook al een heel verschil.

Zaterdag is ook de achterband vervangen, de eigenlijk net nieuwe Michelin Commander II was achter versleten en nu wederom op advies van Bas weer vervangen door een nieuwe Commander II maar dan net even wat breder als de vorige. Door het wat bredere loopvlak zou het meer grip moeten hebben. De eerste rit viel niet tegen

De nieuwe achtervering gemonteerd. (en ja ik mag de motor wel eens schoonmaken)

MichielsHarley

de Harley rijder