Het traditionele buitenlandweekend van het Amsterdam Chapter, 13FF13, was dit jaar snel vol, 50 man wilde deze editie niet missen. Ook ik had me ingeschreven, samen met Petra, gezellig een weekendje met de groep op pad.

 

Natuurlijk weet ik ook dat als je met zo'n grote groep meegaat dat je dan mbt het rijden aan moet passen en dat geldt voor iedereen. Maar dat het gezellig zou worden was natuurlijk al bekend.

De groep krijgt de ochtendbriefingHet weekend werd gestart op de vrijdag, bij Sittard in het zuiden van Limburg. En om die reden waren Petra en ik al op donderdag naar het zuiden afgereisd, doen zouden we vrijdag ook niet zo vroeg op hoeven te staan en dus ook geen stress in de ochtend. Om half 10 verzamelen, kleine uitleg en dan op pad. Annie voorop en Jaap als wegzetter en tempo bepaler er achter. En zo slingeren we door Duitsland richting de lunch plek. Netjes en goed verzorgd. Op tijd weer op de motor en zo rijden we de Eifel door richting ons hotel.

's Avonds is het gezellig met een biertje in de hand en de verhalen horen van anderen en mijn eigen verhalen vertellen. 

Op zaterdag maken we een mooie rondrit richting Koblenz. Prachtige bochten en een hele mooie omgeving. Wederom een goed verzorgde koffiestop en lunch.

Tijdens de lunchstop kwamen we een paar Duitsers tegen die ook een weekendje weg waren, maar dan op iets andere type motoren. Waaronder deze chopper met verchroomd BMW boxer blok in hippie kleuren met een jeugdige rijder, super om te zien hoe het chopper bloed door blijft stromen bij de "jeugd".

Natuurlijk is er ook gekkigheid tijdens het weekend. Gerard sigaar neemt ons mee het bos in op zoek naar de nachtdieren. En warempel, we zagen er een, boven in een jagershut .....

In grote hilariteit moesten we daarna de weg terug naar het hotel vinden.

 

Op zondag was wederom een mooie rondrit georganiseerd. Met prachtig weer, eigenlijk iets te heet, reden we het stukje onder Bonn. Afwisselend, heuvels, bossen, mooie wegen, maar ook slechte, strakke bochten en mooie glooiende. Gewoon weg genieten.

's Avonds werd de BBQ aangestoken en onder het genot van een biertje en muziek van de eigen DJ Tobias werd het gezellig en laat.

Op 2e Pinksterdag reden we weer richting Nederland en net over de grens bij Venlo konden we nog even genieten van een lunch en was het daarna afscheid nemen van de groep en was het tijd om huiswaarts te gaan. Omdat onderweg een motor defect was gegaan, had ik Kirsten als passagier, met alle bagage, maar op de Ultra heb ik daar niet zo veel last van. Via Alphen en Hoofddorp ben ik naar huis gereden.

Super genoten van een heel gezellig club weekend.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder