De regen heeft de sfeer tijdens de diverse ritten en ''s avonds zeker niet beïnvloed, maar het heeft wel het rijden beïnvloed.
Op de heenreis hebben we behoorlijk wat regen over ons heen gehad, het kwam letterlijk van alle kanten en op de snelweg met een vaartje van 120 km/u, met de regen vol in het gelaat is dat ook weer niet echt lekker relaxed rijden.


Omdat mijn eigen Road King bij de dealer stond voor het nakijken van de problemen die ik in Tsjechië had en omdat Lynda achterop zat kon ik niet met mijn Softail op pad. Om die reden heb ik van Westcoast Motors een Electra Glide Standaard model 2005 en met Street Glide ruit kunnen rijden. Door de been beschermers op de Electra bleven de benen aardig uit de wind en dus de regen, maar het kleine scherm op de batwing kon niet voorkomen dat ik met mijn giechel vol in de regen reed.
Maar zoals ik al schreef heeft dit de sfeer zeker niet beïnvloed. Met 23 man op 17 Harleys hadden we een geweldige club mensen die tijdens de diverse kleine en grote stops en ‘s avonds in de bar het enorm gezellig hebben gemaakt.Vrijdag zijn we om half 8 met het eerste deel van de groep vertrokken vanuit Heemskerk om vervolgens de volgende in Utrecht aan te laten haken. Over bijna 370 kilometer snelweg en de laatste 65 kilometer binnendoor zijn we naar Nistertal gereden, waarbij we toch echt het grootste gedeelte door de regen hebben mogen rijden. De tussenstops voor de koffie en de lunch waren perfect vooraf georganiseerd, want je kan niet zomaar met ruim 20 man binnen komen vallen en verwachten dat er dan ook een smakelijke lunch op tafel verschijnt!
‘s Avonds is het gezellig laat geworden in de bar van het hotel Zur Quelle, waarbij de meiden hun uiterste best deden om de glazen niet al te lang leeg te laten staan ;-)De volgende dag had Dries een rit uitgestippeld naar Keulen, de stad waar we de lunch zouden gaan genieten in een echt Keulense café en ook waar zijn vrouw zich bij de groep ging voegen. De rit begon met een klarende lucht en op enkele plekken zelfs droge wegen. De lunch werd verzorgd door de ouders van Marion en bestond uit traditioneel gemaakte rustie pannenkoekjes. Voor menigeen zeer smakelijk, maar jammer niet voor Auke, die een ‘s middags nog steeds pret had van de 2 schijven die hij gegeten heeft.
Voor het café hadden ze prachtige privé parkeerplaats georganiseerd, door de gemeente te vragen om nieuw asfalt op de weg te laten leggen, hierdoor konden we letterlijk de Harley’s op een rij voor de deur parkeren, wat een prachtig gezicht was. Ook het wegrijden bij het café werd door menigeen gadegeslagen.
Hierna gingen we met 17 Harley’s door de stad naar de Rijn om aldaar te parkeren en zou het de bedoeling zijn om even te kunnen gaan genieten van de stad en de nabij gelegen Dom. We hadden voor de motoren een mooie plek tussen allemaal rommelmarkt kraampjes. Een paar van de groep bleven bij de motoren, waaronder Dries want die had de stad al een paar keer van verschillende kanten mogen bekijken. Dat is wel zo’n veilig gevoel als je wandelend door de stad gaat lopen.
Ik was in een groepje van 3 naar de Dom gewandeld. Vlakbij de Dom slag het weer letterlijk in één keer om, het werd voor ons donker, we hoorden wat gillen, voor ons rende een grote groep de Dom in en vervolgens liepen wij in de gietende regen. We werden letterlijk overvallen door de regen, waarbij ook de onweer behoorlijk aanwezig was. Dus een verplicht bezoekje aan de Dom was nodig om niet helemaal tot het ondergoed nat te worden geregend.We hadden afgesproken om 4 uur weer terug te zijn bij onze Harley’s, dit hield in dat we toch door de regen terug moesten lopen, al regende het al wel een stuk minder hard.
Nadat de laatste van de groep ook aan kwamen wandelen, hebben we de motoren weer gestart en in de regenpakken zijn we de stad uitgereden. Via de snelweg waren om half 6 in het hotel. Tijd voor een biertje.

Voor het toetje na de maaltijd had de organisatie een giga taart geregeld, compleet met 50 kaarsjes voor de (komende) verjaardag van onze Dries. Tevens hadden we allemaal iets ''speciaals'' meegenomen voor de nieuwe Abraham. Dries was dan ook zichtbaar geemotioneerd!De zondag begon zelfs met een klein zonnetje, nadat het ‘s nachts behoorlijk had geregend. Met alleen een regenbroek aan en natuurlijk de leren jas, hebben een mooie tocht gemaakt over prachtig slingerende wegen naar het oude kasteel/burcht van de familie Nassau. Het laatste stukje naar de parkeerplaats gaat via een stijl pad met een leuke haakse bocht. In de ‘ridderzaal’ is de gehele stamboom te zien van de familie, met als laatste loot natuurlijk onze Willem. Het uitzicht vanuit de top van toren is indrukwekkend.Terug moesten we weer over het zelfde pad terug, lekker in de eerste versnelling met een klein beetje rem terug rollen.
Na de soepel lopende lunch bij een lokale Italiaan, zijn we weer terug gereden naar het hotel. De meeste waren het op dat moment wel een beetje zat en hadden behoefte aan bier, ik ben echter met 5 anderen naar een lokaal feestje van een stoom en oude vrachtwagen vereniging geweest. Dit werd gehouden in de oude basalt fabriek, deze verwerkte de bouwstenen en grit voor bouw van de huizen in de deelstaat. Het complex was echter al een tijdje verlaten en vormde een mooi decor voor de oude vrachtwagens de stoommachines.
Voor de regenbui uit zijn we terug gegaan naar het hotel.De maandag hebben we gebruikt om terug te rijden naar huis. Het eerste stuk konden we het aardig droog houden, maar daarna hebben we ook wel wat regen gehad. Het laatste stukje in Nederland hebben we zelfs begeleiding gehad van de zon.

Hieronder nog een paar impressie foto''s van het weekend.Met dank voor Lynda voor het maken van de rijfoto''s.

Vier dagen van enorme pret, mooie wegen, lekkere bochten en een prima sfeer. In totaal ongeveer 1400 kilometer gereden.
Temperatuur was tussen de 12 en 18 graden.

MichielsHarley

de Harley rijder