De Duitse IBA groep heeft voor dit jaar 2 Ride2Eats op de kalender gezet. Omdat BMW dit jaar een feestje viert, werd dus besloten om elkaar te ontmoeten in Berlijn.

En wel bij de BMW fabriek midden in de stad. Ik wilde daar natuurlijk ook bij zijn en reed voor de gelegenheid met mijn BMW K1600 richting het oosten.
Geen hotel geboekt, gewoon als IBA rijder en natuurlijk als President van IBA Benelux, gewoon heen, foto momentje, patches uitdelen en dan samen een hapje eten. Hierna weer naar huis.

Zo gezegd zo gedaan. Even naar Berlijn is een stukje van 6 en een half uur rijden. even zoeken in de stad naar de BMW fabriek. En rustig de tijd nemen om de andere op te wachten. Dit werd een leuke groep met ook een tweetal uit Oostenrijk en uit Zwitserland. Gezellig weerzien van oude bekenden, voor een enkeling een korte rit en voor de andere een wat langere rit. Ook hadden een paar op het laatste moment de rit toch voorbij laten gaan, dit vanwege de regen en wat lagere temperaturen.

Om 4 uur maken we de groepsfoto en hierna richting het restaurant. Ik moet nog even tanken en kies daarom voor de randweg om het centrum heen richting Potsdam. Als eerste kom ik aan op het terras en het is nog lekker weer dus buiten een biertje genomen. Anderen hebben een hotel vlakbij gekozen, dus die gaan eerst omkleden. Een paar anderen hadden een omweg gekozen en parkeerden hun motoren naast die van mij op het plein.
Leuke gesprekken volgen. Ik kan me steeds beter verstaanbaar maken in het Duits, al zal het grammaticaal niet al te best zijn hahahahha
Na het eten zeg ik dag tegen de groep. Ik stap weet op de BMW motor en kies de route richting het westen. Het is nattig en natuurlijk donker, maar met de K1600 op cruise control rij ik aardig door en na 12 en rol ik mijn bed in.
Wederom een geslaagde Ride 2 Eat.

 

MichielsHarley

de Harley rijder