We blijven nog even in het Ride 2 Eat thema. Dit keer een speciale Franse editie.

En waarom speciaal en waarom alleen Frans?
Nou omdat ik denk dat vanuit IBA en dus vanuit IBA Benelux er best wel wat meer aandacht richting de Franse motorrijders mag gaan. Een mooi groot land met grote afstanden van oost naar west en van noord naar zuid. Maar binnen de IBA zijn er nog niet heel veel Franse motorrijders lid.
Nou heb ik al een tijdje contact met een zeer enthousiaste IBA rijder, uit Frankrijk, en Joris Briand wil mij graag helpen om te kijken of we een groepje bij elkaar kunnen krijgen van IBA rijders. Op 30 september organiseer ik daarom een Ride 2 Eat naar het (een van de) geografisch centrum van Frankrijk. Een van deze punten ligt in Vesdun. Op een van mijn eerdere ritten was ik hier al langsgereden en op het middelpunt is een mooi mozaik geplaatst. Een leuke plek dus voor de groepsfoto.
Ik stuur wat mailings eruit, Joris plaatst enkele oproepen op een Facebook pagina voor Harley rijders en ik benader ook enkele Franse en Belgische IBA rijders. Helaas is Joris niet zo actief buiten de Harley wereld, maar het begin is er. We staan met een groep van 8 voor de foto. Statief met camera neergezet en met een prachtige zon staan we mooi op de foto. Joris wil ook nog enkele foto's voor een artikel in een motorblad, dus nemen we nog even de tijd voor wat foto's.

Hierna rijden we teug naar het restaurant. Helaas heeft Filip even verkeerd gerekend en is zijn benzine op. Even improviseren, een van de andere mannen zoekt een lege plastic fles, gaat die voltanken en rijdt dan terug. Ik rij verder om te kijken of ik daar een jerrycan kan vinden voor benzine. Helaas lukt mij dat niet, maar uiteindelijk komen we toch weer bij elkaar in het restaurant.
Na wat drankjes kunnen op op de Franse tijd aan tafel. 
Hierna nog een drankje en wat gesprekken, maar mijn Frans is nagenoeg nul-komma-nul, dus met mij een gesprek voeren lukt niet echt, want zij spreken eigenlijk geen Engels.

Toch was het gezellig en een beetje moe, maar zeker voldoen, rol ik mijn bed in.
De volgende dag pak ik weer mijn Ultra in en kies de route terug naar huis.

MichielsHarley

de Harley rijder