Juni 2020, het is nog corona tijd, er zijn nog geen groepsritten, dus dan maar een eigen rondje. En dat wordt deze dag de vier uithoeken van Nederland.

 

Vanuit IBA Germany is een leuke uitdaging neergezet, de 4 corners van Nederland. Nou kan je deze als Special Ride doen, of als IBA Special Ride, waarbij de laatste de combinatie is met 1600 kilometer in 24 uur.
Die heb ik niet gereden, wel de vier uithoeken en het centrum van Nederland.

Begonnen om 10 voor 8 's morgens in Bergen. Ik wilde wel eerder, maar om 6 uur kwam er nog een behoorlijke regenbui over. Na de tank volgegooid te hebben, richting Den Helder gereden.
Na het fotomomentje richting Eemshaven voor de volgende foto.

 

 

In Groningen nog even een bezoekje aan het buurtschap Polen en Hongerige Wolf ;-)

Bij het passeren van een molen in Finsterwolde moest ook dat een fotomomentje worden.

Mijn route vervolgd zich richting het centrum van Nederland, Lunteren, en die combineer ik met een bezoek aan mijn neef Eelke. Combineren met een thee en gebakje en een knuffel voor hun (nieuwe) hondje.

 

Inmiddels is de temperatuur tegen de 30 graden geworden. Best wel warm tijdens het rijden, dus onderweg genoeg water drinken.
Ik rij nog even een stuk door Duitsland, niet echt de bedoeling, maar het is de kortste weg, dus oke.
In Vaals volgt weer een fotomoment en neem ik ook de tijd om met 2 broodjes en wat drinken m'n "avond eten" te eten.

Ik geniet daarna nog even van een stuk van de Mergelroute in het zuiden van Limburg, vanuit Vaals. Even lekker kronkelen over de kleine weggetjes. Zalig.

Dan richting het meest zuid-westelijke puntje van Nederland, de vuurturen van Westkapelle. Om kwart voor 9 's avonds maak ik de foto met de ondergaande zon op de achtergrond.

 

De laatste kilometers toer ik door de avond richting huis. In Zeeland kon ik op dat moment niet echt doorrijden in verband met de vele toeristen, voornamelijk Duitsers die met de verbeterde corona-maatregelen weer massaal Nederland in gegaan zijn. 
1176 kilometer (volgens de Harley teller 1224) van huis naar thuis. In 15,5 uur tijd met ruim 13 uur rijden, dus weer thuis. De laatste tankbeurt in Bergen was om 23.20. Het was een mooie dag (gevolgd door een poetsbeurt op zondag om alle muggen en andere insecten van de motor te poetsen)

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder