Voordat ik de VMAX echt ga rijden in het woon-werk verkeer, breng ik deze eerst naar de expert in Nederland op dit gebied, Cees Cornwall in Zaandam.


Cees is een doorgewinterde expert op het gebied van de Yamaha VMAX. Vanaf het eerste begin, 1985, is de VMAX zijn ding. Een motorblok rivise, geheel demonteren en weer monteren van de VMAX, normaal onderhoud, de nodige modificaties uitvoeren, het zijn allemaal zaken waar Cees zijn hand niet voor omdraaid.
In zijn tot werkplaats omgebouwde schuurtje heeft hij genoeg onderdelen op voorraad om een VMAX weer op en top te laten rijden.

Een afspraak was dus snel gemaakt, of ik vrijdag ochtend kon langskomen, ja natuurlijk was het snelle antwoord van Cees.
Dus vrijdag op de motor naar Zaandam, eerst een bakkie koffie zegt de vrouw van Cees.
Na de koffie lopen we motor even na, wat ik laten controleren en wat Cees van de gele VMAX uit 1986 vind. Hij wil het ding wel onderhanden nemen of ik het erg vind om met de trein terug te gaan. Nou ben ik niet zo van de treinen dus maar even netjes gezegd dat ik de volgende dag de motor wel zal brengen met een geil aanhangwagentje.

Die middag de motor met veel kunst en bijna letterlijk vlieg werk op de aanhangwagen gezet (met dank aan Piet voor het uitlenen van zijn aanhangwagen). Doordat de oprijplaat knikt is het niet zo heel eenvoudig om de VMAX er op te rijden. Eerst met dubbele spanbanden de motor vast gezet, daarna met de andere spanbanden verder vastgezet en achter de auto gehangen.

Op zaterdag ochtend vroeg met de VMAX op de aanhanger weer naar Cees. En aldaar met toch wel wat moeite de motor van de aanhangwagen gekregen. Cees neemt Startmotor, O-ring modificatie, Oliefilter ringen en de olie mee in de beurt. Ook kijkt hij een rammeltje na.

''s Middags krijg ik al een belletje van Cees dat de motor klaar is! Top werk in een super strakke tijd. Ipv de aanhangwagen te gebruiken zijn we maar met z''n twee naar Zaandam gereden en ben ik met de motor terug gereden, kon ik meteen even kijken of de motor lekker(der) loopt. Nou niks geen problemen mee!
Top voor Cees.

Voor wie ook een afspraak wil maken met Cees, hierbij zijn website: http://members.chello.nl/c.cornwall/Home.html