De eerste Ride 2 Eat van 2023 met het thema Olympische Spelen vond plaats in Amsterdam en het was een goed weerzien van vrienden.

Vorig jaar werden de Ride 2 Eats door Giel en ondergetekende georganiseerd, maar dit jaar geheel door mij. Als thema had ik de Olympische Spelen bedacht, dit omdat volgend jaar de Spelen in Frankrijk worden georganiseerd.
Deze eerste is dus in Amsterdam en wel bij het Olympisch Stadion.

Het was nog best een georganiseer, want waar kan je een groep van 30 man goed laten eten en welke hotels zijn betaalbaar. In oktober 2022 had ik het Olympic Hotel, op 2 minuten wandelen van het Stadion, geboekt. Ook konden we daar eten, want op de kaart stonden lokale gerechten en ik kon voor de groep een groeps-deal maken. Ook het hotel werkte mee door een korting af te spreken.
Helaas ging mijn boeking niet goed, die stond dus nog op oktober vorig jaar in plaats van februari. Na een paar belletjes werd dit netjes opgelost, maar ik begreep ook dat het restaurant in andere handen was gekomen en daarmee de kwaliteit sterk verminderd. Dus snel opzoek naar een nieuwe plek voor het eten, want het is tenslotte een Ride 2 Eat. In het Olympisch Stadion zit een restaurant, Mama Kelly, en die hadden plek voor ons, dus daar naaar toe uitgeweken.

Ik ben om 2 uur in het hotel en de eerste rijders van de groep komen ook aan. Om half 4 wandelen we naar de fotoplek en daar is de rest van de groep al. Na een warm welkom aan iedereen is het om 4 uur tijd voor de groepsfoto.
Voor de ingang van het Stadion met het Olympische Ringen op de gevel staat de groep netjes op de foto. Wel apart, want dit is nog de enige plek waar de ringen zichtbaar zijn, van de Spelen die in 1928 in Amsterdam gehouden werden.

Er waren een aantal rijders die alleen voor de foto naar Amsterdam waren gekomen, dus die gingen weer op pad na de foto. De rest ging zich verzamelen in het hotel voor een drankje en bijkletsen.
Om 6 uur, Hollandse tijd voor he avondeten, schoven we aan tafel in een wel heel roze restaurant, Mama Kelly. Dit bleek dus een echt meiden restaurant te zijn, dus was wel apart om daar met 21 bikers aan een lange tafel te zitten hahhahaha

Het eten was goed, de gesprekken divers en de groep goed. Ook hadden we nog een kort video gesprek met John Young die door een crash met zijn zijspan eerder in januari niet kon komen.
Na het eten nog even een drankje in het hotel. En daarna was het bed tijd.
Dit vond ik wel een geslaagde opening van mijn motorseizoen.

MichielsHarley

de Harley rijder