Een bizarre en gekke rit door Duitsland. De opdracht: in 24 uur de 4 uithoeken van Duitsland fotograferen.

Nadat ik de vrijdag had gebruikt om naar mijn startpunt te rijden voor de 4C-Germany rit, sta ik nu voor de giga rit om naar de 4 uithoeken te rijden van Duitsland. De rit wil ik door de IBA laten gratificeren, wat betekent dat ik onderweg bewijs moet meenemen, zoals tankbonnen. Mijn eerste stop is dan ook bij het tankstation in Niebüll, een stukje terug rijden dus. Daarna als een speer naar het noordelijkste puntje voor de foto van de steen die daar ligt.


De rit voor de 4 Corners of Germany is iets meer dan 2000 en moet binnen 24 uur gereden worden


De dag ontwaakt langzaam als ik richting het zuiden rij, eigenlijk dezelfde weg als de heenweg, als skip ik nu het Kiel stuk. Het wordt ook wat warmer nu en om 1 uur sta ik onder de rook van Susteren bij het meest westelijke puntje van Duitsland. Hier staat een gedenksteen waar ik de foto maak.

En om weinig tijd te verliezen stap ik weer op de motor en rij door naar het zuiden van Duitsland. Het is 8 uur ’s avonds als ik daar aankom voor mijn foto momentje. Doordat de weg afgesloten is voor auto’s en motoren mag ik niet helemaal naar het zuiden doorrijden. Onderweg had ik nog een allervriendelijkste Duitse motorrijder achter me aan, samen zeker een driekwartier opgereden en daarna elkaar uitgezwaaid.

Helaas rij ik groot gedeelte van de nacht in de regen en is ook de temperatuur daardoor een stuk gaan zakken. En ook al is het de langste dag van het jaar, donker was het onderweg zeker. En enkele keren werd ik verrast door een Porsche of zelfs een Ferrari die op top snelheid langs raasden. Wel opletten dus.


Het weer onderweg gaat van een zonnetje, snoei heet en harde regen


In de regen, om 5 uur ’s morgens, bereik ik het plaatsje Zentendorf, het meest oostelijke dorp van Duitsland. Voor de foto van het monument moet ik een behoorlijk stuk wandelen, dat wist ik al en ik dacht dat ik ook een stuk met de motor over het pad kon rijden. Helaas was door de regen het pad behoorlijk modderig. Dus laatste stuk (op tempo) gelopen, foto gemaakt, kort iets in het boek geschreven wat daar in een kastje ligt, vervolgens terug naar de motor, de motor gekeerd, waarbij deze even omging in het gras, weer rechtop gezet en vervolgens door naar het tankstation in Görlitz. Om 5 uur 15 maak ik de laatste foto van de IBA Special Ride 4 Corners Germany.

En nu maar hopen dat alle administratie klopt.


De gehele rit voor de IBA 4C Germany was 2135 kilometer


 

Lees HIER het verhaal van de terug reis.

 

MichielsHarley

de Harley rijder