Zoals ik al eerder had geschreven heb ik in Luxemburg, tijdens de Benelux rally, mijn Road King op de rollenbank laten zetten. Voor 5 euro trekken ze het gas open en krijg ik een papiertje met een grafiek.

Maar hierdoor krijg ik wel een mooi grafiekje! De Road King heeft de specificaties waarbij het vermogen volgens opgave zo''n 120 pk zou moeten zijn. Ondertussen is wel een reparatie uitgevoerd op de bigend, dus een beetje vermogen daling zou mogelijk kunnen zijn.


Als eerste wordt de Road King op de rollenbank gezet en ze vragen of de motor warm is, nou ik had net getankt, beneden in het dorp, dus ja de motor is warm.
De motor wordt netjes opengetrokken. De gegevens worden zichtbaar op het scherm van de computer, daarbij wordt ook een microfoon bij de uitlaat gehouden, hmmm dus ook het geluidsvolume wordt gemeten.

De gehele test duurt nog geen 10 minuten. De Road King wordt weer netjes van de rollenbank gereden. Als beloning krijg ik de grafiek.

Het resultaat:
Vermogen  115.5 PK bij 6037 tpm
Trekkracht  148.8 NM bij 2936 tpm
Geluid 101,6 dB

MichielsHarley

de Harley rijder