Begin 2016 had ik al het plan om de Elefantentreffen te gaan bezoeken, maar door mijn jongste dochter werd ik gewaarschuwd om deze trip niet met een van mijn Harley's te gaan doen, maar met een motor met zijspan. Dus in december 2016 heb ik na wat zoek werk een Ural met zijspan uit 1980 gekocht.

Deze motor is bij uitstek de motor voor het Elefantentreffen. De geschiedenis en het verhaal rondom de naam kan je lezen in mijn eerste blog van de Elefantentreffen.

Verder heb ik, volgens mij, een goeie voorbereiding gedaan en kon ik starten met mijn rit van 1000 kilometer naar het zuid oosten van Duitsland.

De rit van woensdag, mijn eerste dag van de reis, was niet zo succesvol. Lees dit verhaal in mijn bog.

Donderdag ging de rit al een heel stuk lekkerder en ben ik voorbij Keulen gestopt voor een overnachting. Vrijdag echter werd het voor de Ural net allemaal een beetje te veel, het olie lekken, het benzine lekken en dan ook nog een koppelingshendel die losschiet. Na wat opkalefateren van de Ural heb ik toch besloten om de reis niet af te maken maar om te draaien en via de snelweg weer naar huis te rijden. In totaal dus wel meer dan 1400 kilometer gereden, enorm genoten, veel gezien, en ook deze kan bijgeschreven worden bij mijn avonturen lijstje.

Lijstje met blogs van Elefantentreffen 2017

 

MichielsHarley

de Harley rijder