Tijdens het Harley-Davidson dealer event in Milwaukee zijn de nieuwe modellen voor 2020 aangekondigd als ook ander nieuws.

 De Livewire was natuurlijk al aangekondigd en ook al bekend dat deze al in 2019 bij de dealers in de Benelux komt te staan. Voor nu alleen nog bij de hoofdstedelijke dealers, dus in Nederland alleen bij HD Amsterdam. Maar in 2020 zou deze ook bij de overige dealers beschikbaar kunnen komen.

Maar dit was natuurlijk niet het enige nieuws tijdens het traditionele dealer event in Wilwaukee. In totaal zijn er 5 nieuwe modellen gepresenteerd. Naast de elektrische Livewire ook de Softail Low Rider S, de Softail Heritage Classic, de Road Glide Limited en e CVO Tri Glide.
Ook werden elektrische scooters en fietsen aangekondigd en voor enkele modellen uit de touring klasse ook een nieuwe HD-connect oplossing.

Low Rider S

 Harley-Davidson zet groot in voor de Low Rider S. Een strakke videofilm die op social media werd gedeeld moet het model breed onder het publiek kenbaar maken. De Harley wordt met het bewezen M8 114cui blok uitgevoerd. Een strak kuipje maakt het geheel lekker stoer.

Heritage Classic

 Omdat denk ik de Road King Classic niet meer leverbaar wordt in 2020, is dit het nieuwe classic model in de touring serie. De Softail Heritage Classic heeft een behoorlijke opfrisbeurt gekregen en is buiten Amerika alleen leverbaar met het 107 cui blok. In Amerika zal dit model ook met het 114 blok te krijgen zijn.

Road Glide Limited

Met de restyling van de Road Glide in 2015 heeft dit model, zeker in Europa, een behoorlijk opmars gemaakt. Harley-Davidson heeft vorig jaar naast de gewone Road Glide ook de Ultra geplaatst als ook een CVO model wat het een nog stoerder exemplaar maakt.
Voor 2020 geen CVO model, wel de vervanging van de Ultra voor de Limited. Dus met topkoffer en de opties van de Ultra nu standaard.

CVO Tri Glide

Harley benoemt het CVO model van de Tri Glide als nieuw model, maar is natuurlijk de Tri Glide die we al kennen, maar dan met het 117 cui M8 blok en aparte kleuren. Het maakt de Tri Glide weer net even strakker.

CVO modellen

 Voor 2020 heeft de MoCO 3 nieuwe CVO modellen gepresenteerd:
- CVO Street Glide
- CVO Limited
- CVO Tri Glide
De CVO modellen worden in diverse kleuren geleverd. Het zijn kleurstellingen die alleen voor de 2020 CVO modellen geleverd worden, dus wat dat betreft een unieke uitvoering. Niet gelimiteerd in aantallen wel in beschikbaarheid.

De line-up

Uit de line-up van 2020 is de Road King Classic verwijderd, vervangen dus door de Heritage Classic.
In de Sporster serie is de Streetfighter aangekondigd. Deze werd in begin dit jaar nog gekoppeld aan de nieuwe serie die Harley wil produceren met een nieuw modulair blok. Het lijkt er dus nu op dat de Streetfighter met het bestaande Sportster geleverd zal worden.
Ook de Pan America komt er aan. Dit model wordt gepresenteerd als het adventure touring model en moet een nieuwe klantengroep aanspreken. Tijdens de Miwaukee dealer show was alleen het prototype model te zien.

 

Voor 2021 is de Softail Custom aangekondigd. Dit lijkt de opvolger te moeten worden van de oude Vrod/Nightod Muscle bikes van Harley.

RDRS Reflex Defensive Rider System

Harley-Davidson gaat nu ook echt digitaal. Met een app en nu nog op bepaalde modellen. Optioneel op touring modellen en standaard voor de Livewire en CVO modellen. Het RDRS is gekoppeld aan een app op je smartphone met een abonnement en hiermee kan je je eigen motor in de gaten houden, vanaf afstand weten hoeveel kilometer je nog kan rijden, een route maken en deze direct uploaden naar je navigatie, de conditie van je motor controleren en direct een afspraak plannen bij de dealer.

Dit is een aanvulling op het bestaande HD-connect en wellicht in de toekomst als module ook te krijgen voor inbouw in je bestaande Harley.

Tevens heeft Harley het nieuwe traction control systeem en advanced abs aangekondigd voor haar touring modellen.

Info en foto's afkomstig van Harley-Davidson en totalmotorcylce.com 

 

MichielsHarley

de Harley rijder