Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Mijn openingsrit is iets meer kilometers dan het rondje op 2 maart. We schrijven zaterdag ochtend 13 maart, het is bewolkt en niet warmer dan 5 graden. Maar ik heb in mijn hoofd gezet dat ik een rit ga maken, dus dan moet het er maar van komen. Maar waar gaan we dan naar toe, is de hamvraag.

 

Het wordt Vroomshoop, de thuisbasis van HD dealer Oude Monnink. Een eindje weg, maar ik wil dan ook maar gelijk ‘oefenen’ voor de Iron Butt rit. Als eindpunt van de heenweg heb ik de straat van Oude Monnink gezet en de route gaat via de snelste weg, dan nog is het 220 kilometer en zal ik er volgens de TomTom Rider bijna twee en een half uur over doen.

Ik kleed me goed aan, dus lang ondergoed, stevige broek, trui en lange sokken. Dan de laarsen aan en het overpak, ik krijg het nu al warm. De helm gaat op en de handschoenen aan, de Road King wordt gestart en we volgen de route van de Rider naar Vroomshoop.
Onderweg tanken en ook maar even wat drinken en een snikker eten. Om 9 uur ben ik weggereden en iets voor 12 uur ben ik in Vroomshoop en wordt ik aldaar hartelijk welkom geheten met een lekker bakje warme koffie in de gezellige Chapter hoek.
De zaak ziet er in het echt nog mooier uit dan ik eerder op de foto’s had gezien. Veel Harley’s, nieuw en gebruikt en zelfs een paar 2010 modellen. het kleding gedeelte is ruim en royaal opgezet. Toch nog 2 t-shirst gekocht!

En dan is het weer tijd voor de terug rit. Ik besluit om niet dezelfde route te nemen als de heenweg, maar over de Lelystad-Enkhuizen dijk, maar TomTom wil me ergens anders naar toe sturen, dus bij Zwolle even ruzie gemaakt en de weg vervolgt via kampen naar Lelystad. Op de Markerwaarddijk is nog het kruiende ijs te zien dat op de parallel dijk ligt, dat is niet zomaar verdwenen.
Op de dijk rij ik aardig tegen de wind in, af en toe regent het ook, maar ook deze dijk komt weer aan land. Bij Enkhuizen rijden we binnendoor via Hoogkarspel, Berkhout, Spierdijk en Ursem richting Alkmaar. Het laatste stukje nemen we de randweg en rijden weer Bergen in.

Een lekker rit van 430 kilometer, 7 uur uit en thuis, en met de motor 5 uur en 15 minuten in beweging.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack