Mijn Ultra moet nog ingereden worden, dus plan ik een tripje naar het noordelijkste puntje van het Hollandse vasteland, de Noordkaap. Op de Noordkaap, vlakbij Uithuizermeeden naast de Eemshaven staat een kunstwerk, dus het is niet alleen een geografisch punt op de kaart.

Als eerste rij ik naar Leeuwarden, over de snelste weg. Dan pak ik de binnendoor wegen door op de navigatie te kiezen voor de kortste route, altijd leuk om dan op kleine wegen te rijden, volop bochten en dwars door dorpen.

In Uithuizermeeden stop ik even bij een kerk met veel blauw, tevens maakt deze duidelijk dat de kerkklok werkt, want het blijft maar slaan.

 

Hierna vervolg ik mijn route naar Delfzijl. Hier ligt aan de west kant een grote buitenhaven waar een cruiseschip in onderhoud ligt en een veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum.

Dan is het toch wel tijd voor een lunchje en het Prirate Shack lijkt me daar een goeie plek voor.

En dan toch maar op zoek naar het kunstwerk op de Noordkaap. Via Uithuizermeeden volg ik het bordje "Noordkaap" en rij richting de Waddenzee.

En dan kom je nog een Harley rijder tegen. Op een FX Super Glide kwam de goede man even kijken wat ik aan het doen was. Hij was zelf een route aan het voorrijden voor zijn cluppie voor de week erna. Na de handen geschut te hebben, vertrekt hij weer en ook ik stuur mijn Harley weer richting de bewoonde wereld.

Na 430 kilometer ben ik weer thuis. Het was best wel frisjes met een temperatuur die niet boven de 10 graden kwam, maar met een koude wind was ik blij dat de handvat verwarming op mijn Ultra Limited lekker werkt.

 

MichielsHarley

de Harley rijder