Het jaarlijkse HOG Benelux weekend werd dit jaar gehouden in Garderen. Het Rock City Chapter uit Amersfoort heeft het thema Hippie en Woodstock doorgevoerd in dit internationale Harley-Davidson evenement.

Door Hemelvaart waren het 4 dagen feest op het terrein in Garderen. Doordat Motorsaloon dit jaar 50 jaar bestaat en het HOG Chapter 25 jaar, was het dus een dubbel feest. Met een grote groep vrijwilligers heeft Dolf en Dolf er een prachtig treffen neergezet.

Overal was het hippie thema terug te zien; platen in de bomen, gebreide stukken aan de wand, posters, gitaren, en nog veel meer. Tevens werd het terrein verder aangekleed met enkele hippie auto's zoals de Volkswagen T bus en de Kever. En natuurlijk honderden Harley motoren. Verschillende typen, verschillende jaren, mooi gespoten of gewoon standaard. Prachtig om te zien.

   

Ik ga samen met Peter op donderdag richting de Veluwe. In Amsterdam maak ik een navigatie foutje en we raken verstrikt in het verkeer in de binnenstad, rijden via het Spui een rondje en gaan via een omweg weer de stad uit.

 

 

 Onderweg doen we natuurlijk nog een stopje voor een drankje en een wat late lunch. Het rijden is geweldig. Lekker een rustig tempo, toeren zoals toeren bedoeld is. Beide genieten van de rit naar het Garderen.

Het evenement

Met ruime 80 vrijwilligers is afgelopen jaren hard gewerkt om het evenement een gedenkwaardig weekend te laten worden. En dat is gelukt. De toegang tot het terrein was zeer goed geregeld. In een snel tempo hadden we onze toegangsbandjes en konden we inchecken in het hotel. Met Peter op 1 kamer is bijna routine, we nemen elk een bed in, bekijken even het toilet en douche ruimte, kleden ons om en gaan het evenementen terrein op.
 

Het thema van dit HOG Benelux weekend is de hippie stijl. Door de vrijwilligers is ook hier veel werk in gestoken en zorgen voor een leuke sfeer.
Op het terrein zijn 2 tenten, 1 grote (main stage) en een wat kleinere (voor de DJ), in het hotelcomplex is ook een zaal gereserveerd voor bandjes en buiten op het terras speelt ook een gitarist met mondharmonica speler.

   

De vrijdag

Na een geweldige leuke donderdag avond zijn we met een kleine clubje Coast Riders uit Alkmaar een rond ritje gaan rijden door de Veluwe. Harry Pronk ging voorop. Ook al ken ik deze omgeving redelijk goed, ook nu heb ik weer leuke wegen gezien. Daarbij is de Veluwe zo mooi dat het nooit saai is om hier te rijden.

   

De zaterdag

Het werd voor mij niet zo heel laat vrijdag, een verkeerd vallend borrelhapje en ook iets te veel bier laat mij al rond 11 uur richting mijn bed hobbelen. Maar zaterdagochtend was ik weer fris en fruitig. Peter had wat meer moeite met opstaan, want hij lag, zeker voor zijn doen, erg laat, of vroeg, in zijn bed. We gaan daarom iets later richting ontbijt.
Gisteren in de groep gereden en vandaag besluiten we om met z'n tweeën te gaan rijden, richting Duitsland, bestemming Kleve. De route laat ons via Boxmeer en Grave de Duitse grens over gaan naar Kleve. Net voor de grens moet Peter enkele liters benzine tanken, in Duitsland gooit hij zijn tank verder vol, dat scheelt toch weer een paar euro centen. Onderweg is het behoorlijk warm, met waarden rond de 28 graden. In het centrum van Kleve doen we de lunch en verbazen ons ook over het volk wat rondloopt. Het meisje van de lunchtent loopt haar voeten uit haar lijf, in haar eentje bedient ze terras en de mensen binnen, en dat met die temperatuur.
 Op de heenweg gaan we nog even langs Heteren, Big-Rivers de Harley-Davidson dealer. Even rondlopen, koffie nemen en weer verder.

Vanuit Kleve rijden we richting Arnhem en daarna weer de Veluwe op richting Garderen.
's Middags lekker bijkomen op een van de terrassen op het evenementen terrein, praatje doen bij een van de winkeltjes, waaronder die van Badboy van Pablo.

's Avonds is het weer gezellig bij mainstage, maar ook in de kleinere hal binnen. Ik kom facebook mensen tegen waar ik vrienden mee ben, maar nog niet eerder persoonlijk mee gesproken. Echt leuk zo'n evenement met allemaal verschillende mensen.
Zo ook Gary, een Amerikaan die vorig jaar al in Praag was tijdens het 115 jarig feestje van Harley-Davidson en nu op uitnodiging van Theo en Peggy in Nederland en nu dus ook op het HOG Benelux evenement. Ook nog even staan praten met enkele mannen uit Wales en Schotland. Super leuk.

  

Gedurende het weekend is er weinig gebeurd. Iemand lag behoorlijk in de olie in de bosjes. Ik heb iemand met zijn motor onderweg op de grond zien liggen, waarschijnlijk niet goed opgelet en te laat geremd.
Maar het echte drama was de Zweed van de motor hierboven. Een prachtige zelfbouw chopper. Ik had deze donderdag en vrijdag al zien staan op de parkeerplaats en zaterdag kwam de man rijdend langs. Zaterdagavond hoorde ik dat de motor uitgebrand was, kortsluiting. Het resultaat was de foto op zondag. Echt sneu.

De zondag

Het is parade dag. Om 11 uur rijden we naar de opstelling van de parade, buiten het evenementen terrein en gelukkig was er de schaduw, want de temperatuur liep behoorlijk op.
Om 12 uur ging de stoet rijden, dus lekker aansluiten en met laag tempo de rit naar Motorsaloon in Amersfoort rijden.
 

Onderweg zie ik op mijn thermometer 32 graden, echt warm dus !!

Net voor de dealer besluiten Peter en ik naar een lunch tentje opzoek te gaan. Na de lunch pakken we de snelweg en rijden richting huis.
Het was een super weekend. Dank aan het HOG Chapter Rock City en alle vrijwilligers en natuurlijk aan Dolf en Dolf voor de organisatie.

 

MichielsHarley

de Harley rijder