We gaan vandaag Polen en richting Gdansk.

We stappen goed uitgeslapen uit bed en doen ons ontbijt. We rijden binnendoor naar de grens Duitsland-Polen.
Helaas was hier niet een bord te bekennen, wel 2 grenspalen, dus geen foto.
De benzine is wel lekker goedkoop in Polen, ik reken 1,26 euro per liter (omgerekend vanuit Zloty). En de benzine is ook nog van goeie kwaliteit, verbruik blijft op 1:16 (combi snelweg en doorgaande wegen).
Net over de Poolse grens, vanuit Duitsland, doen we nog even de Harley-Davidson dealer aan. Aardige mensen, koffie aangeboden, praatje gemaakt.
Helaas werd de S6 omgebouwd van autoweg naar snelweg, wat betekende dat er veel wegwerkzaamheden waren, soms rommelig en druk en dan weer perfect asfalt en lekker doorkachelen. En op de andere wegen door leuke Poolse dorpen gereden.
Bij Gdynia, de grote voorstad voor Gdansk, was het behoorlijk druk. In Gdynia was een leuk auto en motormuseum, dus even bezocht. Prachtige verzameling. En op het buitenterrein stonden nog wat exemplaren voor restaureren of onderdelen. Ik had voor de toegang nog geen Poolse zloty op zak, dus betaald met 20 euro biljet en kreeg 20 zloty terug.


Het centrum van Warschau is prachtig en zeker een aanrader voor een citytrip.


Super leuk B&B, op een heuvel, met eigen parkeerterrein en geinige inrichting. Willa Ludwinia was ons welkom.
We hebben in Gdansk nog even rondgelopen, door het oude centrum, en natuurlijk bij de 'Crane' gestaan. Letterlijk ernaast hebben we avond gegeten, lekker stukje vlees met salade en bier. We konden 25 euro afrekenen, nou dat is lekker uiteten op de meest toeristische plek van Gdansk.


Vandaag was het 427 kilometer rijden en dan nog de 50 kilometer heen en weer naar Gdansk.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder