Als een verrassing van de ene vriendin aan de andere werd gevraagd wat zij zou willen hebben voor haar verjaardag. Het antwoord kwam van haar bucket list, een ritje achter op een echte Harley-Davidson motor. En dus zocht die ene vriendin naar de mogelijkheden om dit te realiseren en kwam uit bij de lokale Harley-Davidson dealer in Alkmaar en zij verwezen haar door naar het Coast Riders Chapter.

Binnen het Chapter waren 2 enthousiaste mannen die die meiden wel een leuke avond wilde bezorgen en zo werden de details besproken om hun voor 2 uurtjes achterop hun motoren mee te nemen voor een rondje langs de kust. Op donderdag avond kwamen de 2 Harley's voor rijden, waar de 2 meiden al stonden te kirren, samen met een van hun mannen en wat kinderen. Het kirren was van plezier, opwinding en ook van zenuwachtig zijn, want wat moesten deze 2 vrouwen nou verwachten, 2 bikers op afgetrapte choppers, al geurend en stinkend naar benzine en andere smeeroliën of 2 huisvaders die maar al te graag in hun vrije tijd hun glimmende Amerikaanse stalen rossen voor dit soort gelegenheden graag uit hun verwarmde garages wilde duwen.

En dus stonden Harry en Michiel met hun Softail en Road King voor de deur van een van de vriendinnen en na het kennismaken werden be helmen bij de meiden gepast en konden ze opstappen. Er was geen route van te voren gemaakt of afgesproken, gewoon een anderhalf uur beetje toeren in de buurt. Michiel pakte het voortouw in deze en reed door Alkmaar naar Bergen om vervolgens te kiezen voor de noordelijke route langs Schoorl en Schoorldam. Hierna volgde dorpjes als Tuitjenhorn, Waarland, 't Veld, Winkel, Heerhugowaard en via Oterleek weer terug naar Alkmaar. Een ritje van 90 kilometer, waar bij beide meiden de glimlach op hun gezichten alleen maar groter werden.

We hebben de beide vriendinnen in goede doen weer voor hun deur neer gezet en na een fris drankje en wat nababbelen werd het ook voor de stoere motorrijders weer tijd om huiswaarts te gaan.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder