Afgelopen weekend was bij West Coast Motors, de Harley-Davidson dealer in Alkmaar, de onthulling van de verbouwde Iron 883.


Door Harley-Davidson was voor dit jaar wederom een wedstrijd uitgeschreven voor de mooiste custom die door de HD dealers neergezet kon worden. Vorig jaar was een Street 750 als basis en voor dit jaar een Sportster Iron 883. West Coast heeft die uitdaging dit jaar aangenomen en de Iron behoorlijk radicaal aangepast.

Door de zaag in de achterkant te zetten en een 240 band te plaatsen, een voorvork van een Sportster Low en de olietank in de benzine tank te plaatsen krijg je een echte custom zoals het bedoeld is, een cafe racer stijl.

Hieronder nog enkele foto's van de XLR competition. Vanaf 15 maart kan je stemmen op de diverse modellen die door diverse HD dealers gemaakt zijn. Van deze modellen wordt door het publiek 3 als favoriet gekozen, waarna een vakjury de nummer 1 gaat kiezen.

 

Update 19 april 2016:
De XLR Competition gaat naar 'Wheels & Waves'-evenement in Biarritz. Van de Benelux inzendingen zijn zij gekozen uit de top 3. Europees breed staan ze nu 4e!
Gefeliciteerd West Coast, super gedaan.

 

Update 24 mei 2016:
Het team van West Coast heeft met hun XLR de eerste prijs van de Benelux gewonnen! Zij zullen dus met deze motor naar Biarritz afreizen.

West Coast Motors wint Battle of the Kings Benelux
West Coast Motors wint Battle of the Kings BeneluxMichielsHarley

de Harley rijder