Tijdens de trip naar Ruslan, via onder andere Polen, hebben we ook het kleine motormuseum in Gdansk bezocht.

Het was een beetje zoeken, maar met de navigatie kom je er wel. Het museum van Gdansk ligt eigenlijk in Gdynia, maar een pietlutje die daar op let.
Het museum zelf heeft naast een mooie collectie motoren ook een rij auto's staan, waaronder een prachtige Bentley Cloud S1, maar ook een glimmende Buick uit de late 50er jaren.

Motorfiets collectie

In de leuk opgebouwde hal van het museum staan in het rijtje motorfietsen enkele pracht exemplaren, waaronder een Harley-Davidson WL en een CWS met zijspan. 
Naast de zijspan combinatie staat een CWS M111 uit 1934. CWS was de Poolse trots op motorfietsgebied, de organisatie van Poolse motorfietsfabrikanten. Onder deze paraplu viel ook Sokol, van 1929 tot 1950, die na de 2e wereld oorlog de M serie bouwde op basis van de buitgemaakte DKW RT. 

Naast de Poolse motoren staat er ook een Indian Big Chief met zijspan, een Raleigh, een FN en een Nimbus. Verder staan er nog enkele Harley-Davidson motoren naast elkaar in de rij. In het middenpad vindt je nog een BMW 1 cilinder. 

In totaal staan er 20 klassieke motoren en nog 10 klassieke auto's.
Achter het museum vindt je nog een deel van ongerestaureerde auto's en schroot exemplaren voor onderdelen. Ook even leuk dus om om de hoek te kijken.

 

Adres van het museum:
Żwirowa 2c, Gdynia, Poland
gmm.gdynia.pl
www.gdynskie-muzeum-motoryzacji.pl

 

Link naar www.motormuseum.eu