Het Back to Basic weekend gaat dit jaar richting Belgiƫ, maar dan aan de West kant net onder ons Zeeland. Het HOG chapter heeft aldaar, in Groenedijk, een aantal kamers in het motorbike hotel gehuurd, Bikers Loft Groenedijk een soort bed and breakfast.


We starten op de zaterdag bij de Texaco in Heemskerk en nadat de groep is verzameld vetrekken we met droogweer, maar wel met de dreiging van regen, het regenpak mag dus uitblijven.
Het eerste stuk wat we rijden met de Harley''s is gewoon snelweg, in Zuid Holland, bij Naaldwijk, gaan we binnendoor richting de Zuid Hollandse eilanden en Zeeland.


Bij Oostvoorne raken we Jacques kwijt, bij het invoegen van 2 wegen komt groepje BMW rijders in onze groep en na de brug slaat deze groep met onze Jacques af. We wachten even of hij het door heeft, maar vergeefs. Bij onze lunch stop in Zeeland, Westkapelle, voegt ons Jacques zich weer bij ons.


Het blijft mooi weer en na de gezellige lunch rijden we weer verder richting Belgie. Bij Sluis rijden we de grens over en in een gehucht stoppen we voor een koffie.


Het laatste stukje is een beetje zoeken, van de weg af, door een bosje en dan opeens een weggetje rechtsaf en een loods in.
We zijn aangekomen in een voormalige confectie fabriek waar we binnen onze motoren mogen plaatsen. Rondom deze binnen parkeerplaats zijn de kamers geplaatst. Tevens op in het middengedeelte de gezamenlijke badkamer. Voor deze nacht is Martin mijn roomie.


Nadat we een beetje opgefrist zijn, pakken we een pintje aan de bar en laten ons uitleggen hoe de BBQ van het Biker Loft werkt. Een inloopwinkeltje en dan een grote barbecue waar je je eigen vlees op mag bakken. In het winkeltje is van alles te verkrijgen, naast het vlees ook salades, patatekes en broodjes.
Buiten zijn de diverse plekken leuk ingericht en voldoende ruimte voor de gehele groep om zijn of haar hapje te eten. Ook binnen is het gezellig ingericht. Binnen is trouwens ook nog een leuk klein museumpje ingericht met oude motorfietsen, leuk om even doorheen te lopen.
Na de BBQ werd een groot vuur ontstoken, ging de eigenaar op zijn gitaar spelen en de groep meezingen!
Het werd laat die nacht.


De volgende dag konden we ontbijten en pleite.
De rit terug was leuk en afwisselend, maar grotendeels gelijk aan de heenweg.

Back to basic was dit jaar wat luxer, maar zeker niet ongezelliger.MichielsHarley

de Harley rijder