Het weekend van 2 en 3 april hadden de Benelux Harley-Davidson dealers hun open dag en het HOG Coast Riders Chapter had op de zondag hun Open Ride Out gepland.

Dus zaterdag lekker met mijn Chopper de dealer bezocht, voor velen is dit de eerste dag dat zij weer op hun motor stappen en een bezoekje te brengen aan de dealer, voor mij gewoon om weer vrienden te ontmoeten en natuurlijk een leuke reden om met de Chopper weer even op pad te gaan.

Zondag was de Open Ride Out gepland, dit is een rit die voor alle Harley-Davidson eigenaren toegankelijk is, dus je hoeft (nog) geen lid te zijn van het Chapter in Alkmaar. Dit betekende dan ook dat er meer dan 110 enthousiaste motorrijders al klaar stonden om de rit mee te rijden. Door de Road Captains werd een duidelijke briefing gehouden en met prachtig weer vertrokken al luid knetterend en ronkend en via de Nieuwe Schermerweg reden we met de hele stoet weer langs de dealer, een mooie groet.

De route was door Noord Holland uitgezet en duurde ongeveer 2 uur en bracht ons weer op verrassend leuke wegen in de voor velen het gebied wat we onze 'achter tuin' mogen noemen.

Mede ook door het mooie weer en natuurlijk de leuke groep met mensen werd het een prachtige rit en ook prachtige dag. De rit eindigde weer bij de dealer waarbij we konden genieten van muziek, een drankje (gratis) en hapje (wel weer zelf betalen). Het bleef daardoor nog lang onrustig in de Madame Curiestraat in Alkmaar.

   

MichielsHarley

de Harley rijder