Harley-Davidson heeft de naam Bareknuckle vastgelegd. Wordt de eerder aangekondigde Streetfighter als Bareknuckle op de markt gezet?

 

In juli 2018 werd het 'More roads to Harley-Davidson' gepresenteerd. In dit plan werden globaal de grote lijnen voor komende jaren vanuit de MoCo uiteengezet. Er zouden vele nieuwe modellen komen en het de modellen zouden voor een breder publiek interessant moeten worden.

Een van de ideeën die vorig jaar concreet gepresenteerd werd was een modulair motorblok voor een geheel nieuwe lijn motorfietsen. Zie mijn blog "Nieuwe Harley-Davidson modellen in 2020".

Naast de Pan America, de Harley versie van de all-road motorfiets, werd dus ook de Streetfighter aangekondigd. Een naked bike met een 975 cc uitvoering van het blok, waar de Pan America een 1250 cc uitvoering krijgt.
Volgens bronnen bij Harley-Davidson zou het kunnen dat dit model echter als Bareknuckle gepresenteerd gaan worden.

De verwachting is dat in 2020 het eerste model geproduceerd gaat worden, met een complete modellijn rondom het nieuwe motorblok in 2022. Nog even spannend dus wat ze naast de al aangekondigde elektrische Livewire nog meer echt gaan aankondigen voor begin 2020, en dus al eind 2019 geproduceerd.

 

MichielsHarley

de Harley rijder