De weersvoorspelling voor de hele week was eigenlijk gewoon slecht en ook op de donderdag zelf regende het zo af en toe, maar de avond was gewoon lekker begonnen en dus stroomde de parkeerplaats bij West Coast langzaam vol.

Nadat Maurice het openingswoord had gehouden kon de groep iets na 8 uur 's avonds de motoren starten en de rit starten. Michiel zette de rijders een voor een bij de kruisingen en afslagen weg.

Maurice had een prachtige route uitgezet, waarbij we weer op enkele wegen hebben gereden waar we nog niet eerder zijn geweest. We waren net onderweg toen er enkele spetters op de zonnebrillen verschenen. Toch even een stopje om regenjassen aan te doen en daarna weer de weg op.

In Opmeer hadden Michiel en Maurice een leuke kroeg gevonden waar ze achter in het oud Hollandse kolfen aan het spelen waren. Het ons bekende golfen schijnt afgekeken te zijn van dit kolfen, dus zeker de moeite waard om daar eens te kijken. Het schijnt ook dat deze sport in meer kroegen, indoor dus, beoefend wordt, zo leer je nog eens wat op een Chapter rit.

Om 22 uur zagen we de zon ondergaan, beetje tussen de wolken door, maar over de weilanden heen een leuk gezicht.

 

Het laatste uur werd het dus echt donker en om 23.00 uur kwamen we netjes als gepland aan bij de Alkmaarse Poort. Onderweg hadden enkele al afscheid genomen van de groep en daarom waren er maar 22 van 45 motoren aangekomen. De laatste van de groep hebben nog even onder het genot van een drankje en een bitterbal nagepraat over deze succesvolle midzomernacht rit.

MichielsHarley

de Harley rijder