Het had 2 dagen hiervoor nog in het zuiden gesneeuwd. De voorspellingen voor deze zaterdag waren ook niet heel erg lekker, geen zonnetje, maar regen en harde wind. Dit weerhield mij er echter niet van om wel de eerste Ride 2 Eat te rijden.

De schrikkeldag in 2020 begon met een lichte regenbui in de omgeving van Alkmaar. Eerst met de auto het verjaardagscadeautje voor mn jongste dochter ophalen. Dan motorkleren aan, Harley uit de garage, eerste waypoint in de navigatie invoeren, Harley starten, en daar ga ik.

Enkele dagen geleden was Harley-Davidson Central verhuisd van Vught naar Den Bosch en aangezien dit op de route lag, was dit mijn eerste waypoint van de dag. Rond half 2 sta ik voor de nieuwe winkel. Wat direct opvalt is de enorme oppervlakte van de zaak, ruim opgezet, en ook direct de Harley sfeer. Prachtig om te zien.

Het leuke is dat je eigenlijk direct aanspraak hebt met andere motorrijders. Wat volgende was een mooi gesprek met een echtpaar dat te kijken naar een nieuwe Street Glide als vervanger voor hun 2016 Street Glide.

Meer sfeer foto's in het album hieronder. 

En dan start ik mijn Ultra weer om verder te rijden naar het zuiden. Ik heb echter wat meer tijd doorgebracht bij HD Central dan gepland, dus moet ik helaas mijn route aanpassen, ook vanwege het op dat moment slechte weer wat het tempo niet al te goed doet. Ik verwijder daarom de route naar Moresnet, die route ga ik voor een volgende keer bewaren.

Om kwart voor 4 parkeer ik mijn motor op de parkeerplaats bij het Drielandenpunt in Vaals. Binnen is het al aardig druk binnen en na de hartelijke begroetingen en een colaatje was het tijd voor de groepsfoto.

Precies om 4 uur staan 21 Iron Butt rijders bij het monumentje van het Drielandenpunten.

Ik rij nog even met de Giel mee naar het hotel waar de meeste van de groep de overnachting hadden geboekt. Giel had hiervoor een leuke kronkelweg gevonden, dus echt even genieten in het mergelgebied in het zuiden van Limburg.

Dan is het weer tijd om de motor te starten en richting Alkmaar te rijden. Om precies 20.00 stap ik het lokaal binnen waar net de Algemene Leden Vergadering van de HOG Coast Riders gestart was. Informatief en zeker ook gezellig. Met een colaatje wordt de avond beneden in de bar afgesloten.

Het was een mooie eerste volle motordag met ruim 585 kilometer op de klok.

MichielsHarley

de Harley rijder