Oktober heeft vaak mooie dagen en ook vaak natte, regenachtige dagen. Dit derde weekend van oktober was een mooi en zonnig, dus goed om weer even met de motor een paar rondjes te maken.

Zaterdag had ik me spontaan gemeld in Krommenie, bij het tankstation en restaurantje de Krokodil. Hier zou een groepje motorrijders een rit starten. De groep is afkomstig uit Facebook en van daaruit was een whatsapp groep gemaakt. Ik had de oproep gelezen, had eigenlijk niets in de agenda staan voor de zaterdag dus op de Ultra gestapt en naar Krommenie gereden.

Hier was een groepje van nog 8 motorrijders, waarvan de meeste elkaar wel kende en al vaker een rit samen hadden gereden. Er ontstond even verwarring over wie nou een route had en voor zou rijden. Ik had me eigenlijk voorgenomen om lekker onderdeel te zijn van de groep, maar heb toch maar een route snel gemaakt met Calimoto en daarna als voorrijder de groep geleidt. 
Voordeel daarvan was dat ik geen rekening hoefde te houden met motorrijders voor me. 

Bij Bakkum hadden we een regenbuitje en deed ik een korte stop. Enkele rijders wel even aangesproken op hun rijgedrag, want slingeren en inhalen is niet verstandig. Een van de vrouwelijke motorrijders haakte in Bakkum ook af, vanwege nieuwe banden en het natte wegdek. Terwijl het letterlijk 5 minuten later een droog wegdek was en daarna zelfs de zon doorkwam.
Een bakje koffie met koekje deden we vanwege corona bij mij thuis. Nog nooit gedaan, lekker spontaan en ook gezellig praten met enkele uit de groep.

Hierna het rondje afgemaakt en weer uitgekomen in Krommenie. We waren op dat moment nog maar met 3 motorrijders. Ach zo zal het wel gaan met dit soort groepjes.
Leuk was het wel.

  


Een leuke zaterdag rit door Noord-Holland


De weersvoorspelling voor zondag was een stuk minder, echter was het ook deze dag weer mooi weer, dus motor starten en rondje rijden.
Een deel van de route van zaterdag heb ik nu ook gereden, een rustig tempo aanhouden, de diverse dijken pakken en genieten van de herfst kleuren. Ondanks corona en de waarschuwing om niet onnodig te reizen, was het gewoon druk onderweg, in dorpen en op de diverse wegen. We zijn er al aardig aan gewend om het te negeren dus.

 

 


In oktober zijn de kleuren in de natuur het mooist. Genieten dus op de motor.


 

MichielsHarley

de Harley rijder