Normaal gesproken ben ik rond deze tijd, half juni, al een paar keer op stap geweest met de motor, maar corona gooit nog steeds die plannen door de war. Ook is het best druk met werk en daarom deze 3 dagen er even uit. Hotelletje geboekt, vrijdag heen naar de Eifel, de zaterdag rondrijden en zondag weer terug.

Het zouden mooie zomerse dagen worden, dus het weekend was de gelegenheid om kilometers te maken met de Pan America.

Ik had een kamer voor 2 nachten geboekt in Dasburg, op de grens van Luxemburg en Duitsland en midden in de Eifel. Hotel Daytona wordt gerund door Hilly en Jan, 2 Nederlanders die vol enthousiasme de late start van het seizoen makkelijk oppakken en mij zeer welkom heten.
De heen weg had ik vanaf Utrecht goed binnendoor gereden, met een stuk langs de Lek en op de heenweg natuurlijk nog een leuk fotomomentje uitgezocht. Als aanvulling op mijn thema straaljagers dus een stopje in Baarlo. Hier zit een handelaar in schroot die ook straaljagers verhandelt. Geen jets waar je nog mee kan vliegen maar objecten voor in je "tuin".

Verder had ik in mijn route meegenomen om nog naar een oude kolenmijn in België te rijden. Er staan er genoeg, zeker in het gebied rondom Luik. Maar het gebouw wat ik op de foto wilde zetten stond behoorlijk in de stijgers en was eigenlijk geen foto waard. Maar dat nam niet weg dat ik wel genoten heb van een paar prachtige kronkelwegen door dat gebied neet naast de Maas. Normaal zou ik hier op de snelweg snel langs gereden zijn, maar de volgende keer denk ik dat ik meer tijd ga nemen. Wat een prachtig gebied.

Ik blijf nog even in het Belgische landschap en rij zo langs Stoumont, Coo en Stavelot, net onder Spa. Heuvelachtig, groen, bossen en prachtige wegen om met de motor te rijden. Geweldig. Ik doe even een kort stop en foto momentje bij een uitzichtpunt over het gebied dat Congo genoemd wordt, naar het Afrikaanse gebied wat een grote gelijkenis heeft met dit gebied. En met de mooie wegen door dit gebied is het echt genieten.

Einde van de vrijdag rij ik vanuit Luxemburg Dasburg binnen. Moe en zeker voldoen na een rit van 470 kilometer, laat ik mij het eerste biertje inschenken bij het Daytona Hotel. 

Zaterdag: dagje gummen in de Eifel

Na het goeie ontbijt stap ik onder toeziend oog van een aantal gasten van het hotel op de Pan America. De dag ervoor en ook deze ochtend nog werd de nieuwe Harley-Davidson adventure touring motor van alle kanten bekeken. Met een relatief bescheiden motorgeluid rij ik richting Luxemburg. Ik laat Climoto een kronkelweg presenteren die ik netjes volg. Nadat de motor goed warm is en ook de banden, gaat de motor naar de sport stand en gaat de gashendel naar standje sambal. Wauw wat een mega knaller is deze PanAm. De Eifel staat bekent om haar mooie vormen in de weg, maar niet altijd over de gladheid van de huid, het asfalt. Maar waar ik rij, zijn het toch wel lekkere stukken hoor. 

Mijn eerste "doel " van vandaag is een van de oude middelpunten van de Europese Unie. Door de vele uitbreidingen en ook afvallers in de EU zijn er diverse middelpunten met een monument te vinden, waaronder eentje in Kleinmaischeid. Een klein plaatsje boven Koblenz. Hier in het dorp staat een leuk monument en lekker brutaal plaats ik de Pan onder de boog voor een foto.

 Ik laat hierna wederom Calimoto de route uitstippelen en zo kom ik weer terug in het Nationaal Park de Eifel. Ik kies voor het 2e standje kronkelen en dan kom je op de kleinere wegen, in de bossen met af en toe ook prachtige uitzichten, maar ik kom om te rijden, niet om te treuzelen en het gas blijft lekker doorgaan. Ik rij een stuk langs de Our langs de grens met Luxemburg en aan het einde van de dag moet ik nog even een rare aftakking maken in de route om een tank station te vinden. Met het laatste litertje in de tank bereik ik een Luxemburgs tankstation, gooi de tank tot de nok vol voor 1,364 euro per liter Euro98 (E0). En 10 minuten later en 485 kilometer op de teller, parkeer ik de Harley op de parkeerplaats bij het hotel.

De avond is weer gezellig met andere bikers op het smalle terrasje aan de weg met een biertje onder hand bereik.

Zondag: de terugweg

Tja een weekend is natuurlijk altijd te kort. Maar vandaag wordt het wel weer een mooie dag, ook omdat de zon weer goed van zich laat zien.

De route terug wordt een route in 3 delen. Het eerste deel kronkelend de Eifel uit en door Duitsland naar het noorden, waar ik ook een stuk langs de Rure blijf rijden. Hierbij rij ik nog een stuk door het oude wingebied van kolen, waar het Rurgebied om bekend is geworden. Op enkele plekken zie je nog mijnwerkgebouwen staan en vlakbij Hellenthal maak ik nog een foto stopje bij de ingang van een oude mijn, wat nu een museum is geworden.

Het 2e deel gaat wat minder slingerend richting de grensovergang bij Lingsfort en in Arcen neem ik even de tijd voor een lunch. Hierna volgt het 3e deel van mijn rit, richting de snelweg en dan naar huis.

Na 511 kilometer ben ik weer thuis. Een weekendje met de Pan America onderweg was een super weekendje. Totaal net geen 1500 kilometers gereden.
Nog even leuk om te vermelden, in de Eifel met standje sambal verbruikt de 1250cc vtwin een behoorlijke slok, 1op16 en 1op 17, maar als ik de rijmodus normaal gebruik en ook normaal aan het rijden ben met in achtneming van de maximum toegelaten snelheden is het verbruik een nette 1 op 23.

 

Nog enkele foto's van mijn weekendje Eifel

MichielsHarley

de Harley rijder