Niet echt een motor trip natuurlijk, maar als duik-vakantie gepland samen met een collega en zijn dochter, een weekje duiken in de Caribean Sea.


Voor de reis had ik al gekeken of het mogelijk is om een Harley te huren op het eiland, want de vorige keer was er een Harley zaak met een winkel wist ik mij nog te herinneren. Op het kleine eiland zijn 2 plekken om een Harley Davidson te huren, bij Captain Don''s en bij de scooter shop in Kralendijk. Ze hebben tevens een echt motor hangout voor de lokale motor club.


Het duiken op Bonaire is super relaxed, tank pakken en samen met de duik spullen in de pick-up gooien en de duikstek opzoeken. Gewoon van de kant het water in en genieten van het onderwater leven. We hebben 8 dagen intensief gedoken, tot 4 duiken op een dag, en de laatste dag is de verplichte rust dag. De dag ervoor had ik de Harley al besproken, ze hebben verschillende type Harleys, van een Dyna tot de full-dressed Electra Ultra Classic. Ik kies voor de Road King Classic en heb deze voor de ochtend besproken.


''s Morgens de Harley opgehaald, even de verplichte foto''s bij het resort en dan de weg op. Eerst een rondje met Monique achterop, en dan zelf het eiland rond. Ik rij als eerste helemaal naar de oost, langs Salt Pier, stop even bij de slaven huisjes en maak ook nog een stop bij de vuurtoren.
Hierna rij ik in mijn t-shirt, zonnebril op en een baseball pet op mijn hoofd, richting Lac Bay, Sorobon Beach Resort, en parkeer de Road King.


Na een fris glas shake, stap ik weer op en rij verder Lac Bay rond en dat betekent een stuk over het onverharde stuk weg.
Het volgende stuk gaat weer over het onverharde stuk weg richting Kralendijk en de eerste weg de bushbush in te pakken. Hier raak ik de weg een beetje kwijt, ik had verwacht dat ik via deze wegen naar Lagoen kon rijden, maar die weg heb ik niet gevonden. Dus na wat rondjes rijden, de tijd begon ook een beetje te dringen, weer de weg terug gereden. Op de gewone verharde weg merkte ik ook dat de Harley niet echt lekker stuurt, waarschijnlijk door heeft vorige huurder een val gemaakt, want ook de beugel staat iets krom. Ook wiebelt de achterkant behoorlijk in de bochten, ik denk een stukje slijtage aan het achterwiellager. Voor mij een teken om de Road King weer in te leveren, een half uur eerder als afgesproken.
Maar ik heb wel een lekker stuk gereden en genoten van de wind langs mijn kop!

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder