Traditiegetrouw wordt op 1 januari de nieuw jaarsduik gehouden en sinds enkele jaren wordt deze eerste duik ook in Noordwijk bij strandplaats Nederzandt gehouden, dus voor mij een mooie kans om een lange rit te maken met mijn Ural.

Op oudejaarsdag was ik met mijn Ural combi al naar West Coast Motors gereden in Alkmaar, een stukje van 28 kilometer, heen en terug. Maar nu dus 55 kilometer naar Noordwijk.

Het eerste stuk naar de tunnel ben ik via de snelweg gegaan om vervolgens de rest binnen door te rijden. Dit was een mooi stukje rijden, maar echt heel koud met een temperatuur van ongeveer 4 graden!

Bij Nederzandt ben ik met de mensen van de strandplaats gaan kijken naar de nieuw jaarsduik, ongeveer 200 mensen die de eerste duik in het jaar gingen nemen. Maar hierna met een warme chocomelk mezelf ook weer warm gemaakt.

Na een uurtje ben ik weer op de Ural gestapt om vervolgens naar het clubhuis van het Amsterdam Chapter te rijden, een stuk van 45 kilometer binnen door. Hier was de nieuw jaarsborrel, dus even lekker bijkletsen.

En dan is het tijd om weer naar huis te rijden, eerst binnendoor naar de tunnel om vervolgens de snelweg op te rijden en richting huis. Op de snelweg even de topsnelheid uitgeprobeerd, in de kou toch net de 100 km/u aangetikt op de teller van de Ural.

Vandaag een totaal bijna 150 kilometer gereden, een mooie test voor het uithoudingsvermogen van mijn Ural ;-)

  

De zwemmers maken zich gereed voor de warm-up en daarna de duik.

  

15.00 uur, iedereen klaar ... rennen en het water in.

  

En dan natuurlijk als een gek weer terug uit het water.

  

MichielsHarley

de Harley rijder