De openingsrit van het Amsterdam Chapter is traditiegetrouw een open ride out, waar alle motorrijders met een Harley-Davidson of Buell in mee kunnen rijden. En dit jaar werkte het weer heel goed mee, koud maar de dag begon al met een zonnetje, dus de verwachting voor een mooie opkomst was er zeker.

En om dit reden ben ik ook gevraagd om als Road Captain mee te helpen om de rit te begeleiden. Doordat de groep uit 178 motoren bestond (!) hebben we gebruik gemaakt van het afzet-systeem, dus de weg even blokkeren voor ander verkeer, zodat de groep met motoren, en 2 trikes, gewoon door konden rijden.

Het verzamelpunt was in Lisse, bij de bioscoop van Hans een van onze leden, en ik was er om iets voor 10 uur.

 Natuurlijk eerst even een selfie bij een van de tulpenvelden vlakbij het Keukenhof.

Het was al druk rondom Lisse, voornamelijk met bussen en mensen die al aan het wandelen waren. Ook bij het Keukenhof zelf, waren al mensen die op deze prachtige en zonnige zondag naar binnen wilde.

Dan verzamelen dus bij de bios, de Road Captains waren er al, dus hier en daar bijpraten en al wat foto's maken van aankomende deelnemers, in totaal heb ik bijna 450 foto's gemaakt over de hele dag. Na wat filteren en ontdubbelen heb ik 430 foto's overgehouden voor publicatie ;-)

Om 11 werd de openingsspeech gehouden door Gerard, die als 'pointer' voor de Road Captains zou gaan dienen. Kees reed helemaal voorop en Annie reed als Road Captain voor de groep motorrijders. Wij als Road Captains rijden dan tussen Kees en Gerard en Annie.

We hebben een prachtige en ook veilige rit gereden en als eindpunt kwamen we aan bij het clubhuis van het Chapter. Hier waren enkele verkopers met spullen, waaronder oordoppen en ook een goeie sateh samen met de drank van de bar. Nog even staan nakletsen en daarmee is het een mooie dag geweest vandaag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder