Intro Elefantentreffen

Editie 2017 wordt in het laatste weekend van januari voor de 61e keer gehouden in Thurmansbang-Solla/Loh in het Bayerischen Wald, ongeveer 40 kilometer boven Passau.
Dit jaar heb ik me voorbereid en ga ik de trip van 1000 km maken naar het treffen. Met als bedoeling na het weekend weer terug te rijden op mijn Ural.

In voorbereiding op de komende Elefantentreffen maak ik sneeuwkettingen voor mijn achterband.

Deze sneeuwketting maak ik van een losse, aan elkaar gelassen, ketting. Deze maak ik op maat, zodat de ketting om het rubber valt en met een clip kan ik dan de ketting aan elkaar vastmaken. De clip zit dan op de velg.

Dit werkt natuurlijk allemaal anders omdat mijn achterband van mijn Ural een as heeft die aan de achterbrug zit, dus kan ik niet een principe gebruiken zoals bij een autoband, die aan een kant open is, zodat je het 'net' van de ketting er omheen kan leggen.