Dit paasweekend zou ik eigenlijk in Engeland zijn, met de boys een trip door Wales. Maar corona gooit behoorlijk roet in het eten mbt heel veel dingen dus ook deze korte vakantie. Maar het kriebelde toch, dus een ritje door Duitsland zat er wel in.

Zaterdag rij ik via diverse kronkel wegen binnendoor richting Duitsland. Op de Veluwe rij ik in mijn eentje de Posbank over, zo rustig is het deze ochtend, natuurlijk vanwege de corona-crisis. Hierna rij ik verder door naar Duitsland. Bij Wesel draai ik mijn Harley weer richting Nederland.
De overnachting dor ik bij mijn moeder. Lekker asperges eten en bijkletsen met een wijntje.

Zondag een gezellig paas-ontbijtje bij mams.
En om half 11 stap ik weer op de motor, de blik weer op het oosten en bij Nijmegen de grens over. Ondanks alle verhalen zie ik nergens waarschuwingen dat ik het land niet in mag. Wel borden met boodschappen dat je beter binnen kan blijven, maar genoeg fietsers, wandelaars, dagjesmensen in mooie auto's en natuurlijk een enkele motorrijder.
Het is prachtig weer, de temperatuur stijgt zelfs naar 24 graden, waar het de dag ervoor nog 22 graden was.
Het stopje is dus op een bankje langs de weg, een broodje van mams in de hand en water om te drinken. 

Mijn route komt uit een nieuwe app, optie rondrit via kronkelwegen, en dat lukt aardig. Voor Essen draai ik via het zuiden weer naar het westen. Ik rij lands rivieren terug richting Nederland. Wat een prachtig landschap is het hier. Afwisselend stukken bos, rivierlandschap en landerijen.

Mijn route gaat via Venlo weer Nederland in en via diverse appelgaarden die vol in de bloesem staan rij ik verder richting Wijchen. Daar ga ik richting het westen en bij Oss besluit ik om de snelweg op te gaan. Omdat ik wat later was begonnen deze dag, wilde ik ook niet al te laat weer thuis zijn, vandaar even de keuze voor de snelweg. 2 uur later parkeer ik mijn Harley in de garage en is het tijd om iets te eten te maken voor mezelf.

Zaterdag: 8 uur gereden en 430 kilometer afgelegd
Zondag: bijna 7 uur gereden, 415 kilometer. Maximale temperatuur was 24 graden!

Geweldige paas-rit dus.

MichielsHarley

de Harley rijder