Door corona hebben we een ander seizoen start voor het motorrijden gekend dan normaal. Het nieuwe normaal? Nee zeker niet! Maar daardoor was het woensdag 1 juli wel de eerste echte gelegenheid voor een groepsrit.

Georganiseerd door Ger en Lucien. We starten in Diemen, bij de McDonalds.
De groep wordt 36 man-vrouw groot en ik zie ook enkele voor mij nieuwe gezichten. Leuk !

De rit gaat over de Stammerdijk langs de Weespertrekvaart. Nadat we onder de A9 zijn gereden gaat de Weespertrekvaart over in de Gaasp.
In Driemond buigen we af en rijden verder langs de Gein naar het zuiden richting Abcoude. Hier gaan we de Angstel volgen, een stroompje van ongeveer 10 kilometer lang.

Een stopje doen we in Loenersloot, met een Italiaanse verrassing. Voor hun die het lekker vinden staat een bord spaghetti klaar. Goed geregeld Lucien!

Om weer verder te kunnen rijden langs de Vecht, moeten we eerst een klein stukje N201 over, waar we bij Vreeland er direct weer af gaan. Langs de Vecht rijden we weer richting het noorden, richting Muiden.

Het was een kort rondje, ongeveer 40 kilometer, maar wat was het lekker. Prachtige zomeravond, prachtige omgeving net onder de rook van Amsterdam. Prachtige (woon)boerderijen, landhuizen en buitenplaatsen, als ook prachtige molens lands de route.


Een avondrit langs diverse riviertjes en stromen


Van deze rit heb ik een korte film gemaakt en deze is te vinden op youtube:

https://youtu.be/DgisZ4HFyYI

 

MichielsHarley

de Harley rijder