Mijn Riding to Hounds vlag is binnen. Ik had de eerste serie honden, vossen en ruiters al opgezocht. Ondanks de heersende Corona-virus en ook behoorlijke kou op deze zondag, de 2e dag van de lente, ga ik op jacht naar de vos.

Via google en google maps had ik een lijstje gemaakt met standbeelden van honden, vossen en ruiters. Het leuke is dat als je gewoon aan het rijden bent ook opeens extra gaat kijken naar standbeelden, in parken, bij veldjes en op aparte plekken. Zo zag ik, eigenlijk heel toevallig, gewoon in mijn Bergen, een beeldhouwwerk van een groepje ruiters, geplaatst in een sloot, langs de doorgaande weg richting Schoorl. Het beeld had ik natuurlijk al vaker gezien, maar nu viel het me direct op dat het om ruiters ging.

Dus deze zondag als eerste naar dit beeld gereden, motor plaatsen, vlag ophangen en foto gemaakt.

 

Daarna ben ik doorgereden naar Amsterdam. Heel bijzonder daar. Want door de crisis rondom het Corona virus waren er geen toeristen meer in de binnenstad, ook alle dagjesmensen waren er niet omdat de winkels gesloten waren. Ook de studenten zaten verstandig binnen of waren thuis bij mams en paps. Een verlate binnenstad dus. Voor mij mooi om de foto's te maken die ik wilde.

 

Hierboven een de foto van het beeld van de hond in Amsterdam West en natuurlijk Koningin Wilhelmina op haar paard op het Rokin in Amsterdam Centrum.

Hierna ben ik naar Katwijk gereden, daar zou ook een ruiter zijn, maar die heb ik niet gevonden.

In Rotterdam, aan de Pleinweg, staat het bizarre beeld van een ruiter, maar goed genoeg hoop ik voor enkele punten op mijn lijstje.

 

De kunstenaars in Nederland maken rare beelden. Voorbeelden genoeg, bijvoorbeeld die van de ruiter die in Rotterdam staat. Of deze drie honden in Pijnacker.

Mijn laatste stop is in Den Haag. Voor het paleis op Noordeinde, het werkpaleis van onze Koning, staat het beeld van Prins Willem van Oranje op zijn paard. Dus een ruiter. Dus een foto.


250 kilometer Riding to Hounds
van 2 graden ochtend tot 10 graden in de middag


De eerste 40 punten zijn binnen. Nog 160 te gaan ;-)