De start van de BIG 5 is bij Harley-Davidson dealer American Lifestyle in Antwerpen. Onze groep is de dag ervoor vanuit Nederland naar het hotel gereden. Een kleine groep die de binnendoor route heeft gereden, Peter en ondergetekende zijn 's middags afgereisd en Mark sloot ook nog 's avonds aan. De avond voor de BIG 5 hebben we met z'n allen genoten van spareribs bij Amadeus, een aanrader voor gezellig en lekker eten in de binnenstad van Antwerpen.

 

Door Koningsdag in Nederland waren er minder deelnemers uit Amsterdam, traditioneel het grootste HOG chapter dat aanwezig is bij de BIG 5. We worden warm welkom geheten door Luuk en halen het stempelboekje, de route van het eerste deel en nog een goodyback op. Dan geeft Kees aan dat hij graag wil vertrekken, we maken 2 groepjes 5 en 8 rijdes en gaan opweg richting het eerste check point. We maken onderdeel uit van een groep van in totaal 430 rijders, op voornamelijk Harley's, maar er reden ook diverse Japanse, Duitse en enkele Engelse motoren mee, mannen en vrouwen, jongens en meiden. Zeer divers dus.

De BIG 5 is een toeristische uithoudingsrit die aan de hand van een roadbook (of GPS anvigatie) langs 5 controle posten gereden moet worden en aan het einde van de rit wordt je beloond met een unieke pin.

Het eerste gedeelte van de rit rijdt door de Ardennen richting Leuven, hierna volgt de route naar Givet en Bouillon, waar het 2 controle punt een mooi uitzicht heeft op de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. We blijven nog even in de Ardennen en rijden richting Rochefort en daarna rijden we door dorpjes en gehuchten langs Hoegaarden zo weer richting Antwerpen.

 

Op de boot het Kerschip in de binnen haven van Antwerpen krijgen we de laatste stempel en de wel verdiende pin. In mijn geval hoort door ook de Friends on Wheels Eagle bij!

In totaal hebben we vandaag precies 555,7 kilometer gereden over binnenweg en kronkelwegen door dorpen en gehuchten, want de BIG 5 is ook 555 kilometer lang! We hebben het inclusief de stops bij de controle punten, 2 tankbeurten en een lunch in iets minder dan 11 uur gereden. Een mooi prestatie met een gave groep rijders.

Voor volgend jaar staat de 5de editie van de BIG 5 gepland op zaterdag 25 april.

MichielsHarley

de Harley rijder