Het laatste weekend van april gaan we met de HOG groep naar Raalte. We hebben daar enkele kamers in een motor hotel, een motel dus, gehuurd. De rit ernaar toe was weer leuk uitgezet, waarbij we ook leuke tussenstops hebben gemaakt.
Naast het Tulip Inn hotel staat het American Motorcycle Museum met de mooiste Amerikaanse motoren collectie buiten Amerika! Van oude Indians, Harley''s en ander mooi spul, tot de meer recentere shovels en knuckeheads.


''s Avonds was er een bbq op de binnenplaats van het leuk ingerichte hotel, waar bij de binnenplaats de diverse garagboxen staan waarin de motoren veilig een plek hebben gekregen.


Nadat we eerst een biertje hebben gepakt bij de bar, was het tijd om de stukken vlees te pakken en zelf op de plaat te leggen. Genoeg voor iedereen, zelfs voor de 2 laatkomers.


Na een lange avond was het de volgende dag weer lekker opstaan om op de Harley''s te gaan genieten van de Drentse omgeving. Maar eerst moest nog een ''brandje'' geblust worden. Een van de andere gasten in het hotel had de brandmelder in de kamer af laten gaan, door met 5 kinderen onder de douche te gaan. Met groot materiaal rukte de brandweer uit om bij het hotel er achter te komen dat het vals alarm was. En wij in eerste instantie maar denken dat het aan Ruud lag haha


Na de gebruikelijke briefing werden we onder toeziend oog van de andere gasten uitgezwaaid.
Onderweg was er nog een aanrijding, waarbij de Softail van Henk een duw kreeg van een van de andere leden, spatbord aan gort en een noodreparatie nodig van het knipperachterlicht. Met dank aan wat duc-tape konden we al snel weer de weg op.


De lunch was perfect geregeld in een zeer mooi restaurant, soep, broodjes en goed beleg (helaas voor enkele waren er geen kroketten).
Een koffie stop was geregeld midden in de bossen. Restauarant ''t Losse Hoe''s was de plek om weer even bij te praten, dat deden we buiten en enkele waren ook binnen gaan zitten, waarschijnlijk omdat ze het koud hadden.


''s Middags was het tijd om het museum naast het hotel te bezoeken. Ik had te kort tijd om alles goed te bekijken, zoveel mooist verdeeld over 2 etages. Dus zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan.


En dan voordat we de avond maal gaan nuttigen toch even een biertje pakken. Is altijd lekker na zo''n zware dag op de motor.
Ook deze bbq smaakte zeer goed.


De volgende dag was het alweer het begin van de route terug. De leuke route werd wat ingekort, ook door het wat mindere weer. De eerste koffie pauze werd gedaan in de ''water toren'' de Koperen Hoogte langs de snelweg bij Zwolle Noord.


De lunch werd gedaan op niveau, namelijk bij een landhuis
Hierna was het in een bijna rechte lijn terug naar huis.


Een geweldig weekendje Assen.

MichielsHarley

de Harley rijder