Een jaarlijks terugkerende rit om geld in te zamelen voor KiKa. Vanwege corona dit jaar in een iets andere vorm en minder deelnemers.

Voor mij was dit de eerste keer om mee te rijden met de organisatie in Huizen. Vooraf kon je kaarten kopen, 12,50 euro, en hiermee steun je direct KiKa. Er zouden zo'n 300 kaarten verkocht zijn.

Rond 10 uur rij ik het terrein op in Huizen, bij het Nautisch Kwartier. Een grote parkeerplaats gaat voldoende ruimte geven voor de deelnemende motorrijders. Al snel ben ik aan de praat met andere motorrijders en merk dat voor velen dit ook hun eerste keer is. Voor enkele ook de eerste keer dat ze in een groep rijden .....
Na het welkoms woord van de organisatoren konden we de motor starten en gaan we onderweg. Verkeersregelaars op motoren regelde het zo dat de stoet met ik schat 250 motoren door kon rijden. dit ging niet altijd even gemakkelijk en uit eigen ervaring van de diverse Truckrun ritten kan ik inderdaad zeggen dat het niet eenvoudig is als verkeersregelaar. Maar overal ging het goed. Ik zat in het voorste deel van de stoet en heb dus niet echt kunnen kijken in de het achterste deel.

De rit zelf was leuk uitgezet en ook weer op nieuwe stukjes weg gereden.
Na 2,5 uur rijden was het eindpunt weer in Huizen. Hoeveel er daadwerkelijk opgehaald is voor KiKa was 's middags nog niet bekend. Al met al een leuke ervaring.

  

MichielsHarley

de Harley rijder