Een bezoekje aan de indrukwekkende heuvel met de kruisen en we gaan Letland in


We hebben beide lekker geslapen, ook merken we het uurtje tijdverschil, het is hier een uur eerder. We ontbijten nog even in het beetje saaie hotel. Afrekenen was weer echt iets oost Europees, we werden van de bar bij de eetzaal naar de receptie gestuurd, maar de dame die hier zou moeten staan, bleef bij de bar staan. Nou het hotel was al betaald inclusief ontbijt, dus motor verder ingepakt en hop de weg op.


Ons volgende bezienswaardigheidspunt was de Heuvel van de Kruisen, iets ten noorden van de stad Šiauliai. Indrukwekkend !!
Een grote heuvel met alleen maar kruisen, grote, kleine, hele kleine. Tussendoor wat beelden, van Christus, van Maria en van andere Rooms Katholieke figuren. Ook wij hebben natuurlijk een kruis toegevoegd aan de grote hoeveelheid kruisen. Op het moment dat wij aankwamen rijden, verzamelde ook net een grote groep Hongaarse motorrijders. Zij hadden een mens groot kruis meegenomen (in een volgauto, dus niet op de motor) en ze hebben dit kruis gezamenlijk naar de heuvel gebracht en daar geplaatst, als respect en nagedachtenis voor hun overleden mede-clubgenoten.


Een zeer bijzondere plek, ontelbare kruisen op een heuvel. En allemaal met een betekenis en emotie.We rijden Letland in, ook hier is de grens een gewone doorgang. In Riga bezoeken we eerst de Harley-Davidson dealer. Een mooie zaak waar ze ook andere motoren onderhouden, waaronder de quad van de politie.
Ons hotel staat midden in de stad Riga met een eigen parkeerplaats achter een groot hek. Ook al heb ik een veilig gevoel in deze Baltische laden, is het toch wel lekker om mijn Harley daar neer te zetten.
's Avonds gaan we de stad nog in. Prachtig oude architectuur in de stad en het valt gewoon op hoe schoon de stad is! Voor ons lopen 2 meiden van geschat begin 30 en een van hun pakt tijdens het lopen een leeg plastic flesje op en gooit deze in de prullenbak iets verder op, alsof dit de gewoonste zaak van de wereld is. Ze zijn gewoon trots op hun stad en hun land. Respect voor deze mensen.
We huren voor een uur 2 elektrische scooters waar op kunnen zitten en even de stad kunnen verkennen. Geweldig gelachen.
In het centrum hebben we nog goed gegeten en daarna door de warme avond terug gelopen naar het hotel.

 

Vandaag niet zoveel kilometers gereden, we hebben een totaal van 275 kilometer afgelegd.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder