Mijn Pan America 1250 Special is gearriveerd bij de Harley-Davidson dealer.

Ik moest er even geduld voor opbrengen, maar dan is het toch het moment dat ik de Pan America mag uitpakken. In februari 2020 stond de oranje-witte Pan America als demo-preview exemplaar op de Utrechtse Motorbeurs. Nog niet bevestigd als nieuw model. Maar wel heel duidelijk een geheel nieuw model voor Harley-Davidson, niet alleen een nieuw motorblok, maar ook het segment waar deze Pan in zou moeten gaan strijden om een plek. In oktober 2020 zijn de geruchten hardnekkig en krijgt ook de dealer akkoord om bestellingen te accepteren voor de nieuwe Pan America die in 2 verschillende uitvoeringen op de markt zal komen, een basis model en de Special.
De Special gaat zich onderscheiden door een uitvoeriger veersysteem voor en achter, verder zijn er geen details bekend. Opties als spaak of gietwielen kunnen met de reservering wel opgegeven worden en ook de kleur. Ik koos dus voor de Special, spaakwielen en de kleur grijs. Datum van levering of zelfs officiële introductie is nog niet bekend.

Pandemie

Het is inmiddels februari en we zitten nog vol in de pandemie. Dat betekent voor Harley-Davidson dat de Pan America via een online presentatie aan het publiek getoond wordt. In de online web presentatie wordt al snel gesproken over levering april mei, waar sommige dealers zelfs al te horen krijgen dat het wel juli kan worden. Details zijn ook bekend geworden. Dus maar weer even praten met de dealer. De lijst met opties wordt ingevuld en ook deze worden besteld.

 

De levering

En dan is het eind mei, net iets langer dan 4 jaar na de levering van mijn Ultra Limited, maar mijn Pan America staat eindelijk bij West Coast Motors in Alkmaar.
Ik krijg al vroeg in de ochtend een belletje van Bas dat de Pan voor de deur bij hun staat, of ik kan helpen met uitpakken. Enkele minuten later sta ik samen met Chris het krat uit elkaar te schroeven en komt de Gauntlet Gray Metallic Pan America 1250 S te voorschijn. 
Ik rij rol de Pan de werkplaats in en met de gehele crew van de dealer bestuderen we de Pan America, de nieuwe dual-sport adventure motorfiets van Harley-Davidson, uitvoering. Ter plekke bestel ik nog het optionele grote zadel, deze moet nog besteld en geleverd worden, maar ik denk dat dit een goeie keuze zal zijn.
Helaas hoor ik wel dat bepaalde montage onderdelen nog niet geleverd zijn, dus de driedelige kofferset zal voorlopig bestaan uit alleen de topkoffer. Ook de extra schijnwerpers aan de voorkant zullen nog even moeten wachten. Dompertje.

Nu alleen nog even een kenteken.

Harley-Davidson Pan America 1250 Special

 

MichielsHarley

de Harley rijder