Harley-Davidson heeft MV Agusta per direct aan Claudio Castiglioni en zijn MV Agusta Motor Holding terug verkocht.

Castiglioni is de voormalige eigenaar en was voorzitter van MV Agusta sinds Harley-Davidson het bedrijf in 2008 overnam. In oktober 2009 maakte Harley-Davidson bekend dat het MV Agusta wilde gaan verkopen als onderdeel van een nieuwe strategie om alle middelen te richten op het merk Harley-Davidson. Vanaf dat moment heeft Harley-Davidson gepraat met diverse mogelijke kopers voor MV Agusta. Uiteindelijk is er dus een deal gekomen met Castiglioni.

"MV Agusta is een trots merk en we wensen Castiglioni en de werknemers van het bedrijf al het beste toe," aldus Harley-Davidsons President Keith Wandell. "Ons besluit om MV Agusta af te stoten reflecteert de gekozen strategie om onze krachten en investeringen te richten op het merk Harley-Davidson omdat we geloven dat dit het optimale pad naar een lange termijn groei verschaft."

Volgens de geruchten schijnt Castiglioni maar 1 dollar betaald te hebben voor zijn merk, tevens schijnt MV Agusta veel geld meegenomen te hebben.

Zie ook de review van het 2010 model van MV Agusta, de Brutale 990R: http://www.autoblog.com/photos/review-2010-mv-agusta-brutale-990r/

Bronnen:
http://www.borsaitaliana.it/borsa/notizie/mf-dow-jones/italia-dettaglio.html?newsId=763903&lang=it
http://www.autoblog.com/2010/08/06/harley-davidson-announces-sale-of-mv-agusta-to-claudio-castiglio/
http://www.nieuwsmotor.nl/motornieuws/7952-harley-davidson-verkoopt-mv-agusta-aan-claudio-castiglioni.html
http://www.mvagusta.it/

MichielsHarley

de Harley rijder