Er komt steeds meer informatie vrij over de nieuwe kleine baby Harley-Davidson. Door de samenwerking met een Chinese motorfabrikant zal eind 2020 de nieuwe HD350 gepresenteerd gaan worden.

Harley gaat een kleine motor laten bouwen door het Chinese Qianjiang MotorCycle Co. De Chinesen hebben al het Benelli merk en bouwen al de Benelli-302S. De kleine Harley zal de Benelli motor worden, maar dan met een opgeboord 2 cilinder parallel-twin watergekoeld motorblok. Het 300 cc blok zal 338cc worden (een slag van 45,2mm en een 69mm boring), verder dus gelijk aan de Benelli. De Benelli-302S levert ongeveer 35 pk bij 11.000 toeren, de Harley configuratie zal dus iets meer gaan leveren.

De berichten voor nu van de MoCo geeft aan dat de motor bijna klaar is voor productie (met nog steeds een verwachting einde 2020) en direct bestemd voor de grote Chinese markt en ook voor de Indiase markt. In India moet deze kleine HD gaan concurreren met de zeer populaire Royal Enfields.

De naam die voor de baby Harley wordt waarschijnlijk de HD350.

Update 14 januari 2020

Er komt steeds meer info beschikbaar over de HD 338. De verwachte lanceerdatum zal juni 2020 zijn en vooralsnog alleen voor China. India zal als groeimarkt gaan volgen en voorlopig zie ik nog geen plannen voor een Europese introductie van de HD338. Een officiele naam is ook nog niet vrijgegeven.

 

Update 31 augustus 2020

Door Corona en de aanhoudende crisis in Amerika heeft Harley-Davidson haar plannen behoorlijk omgegooid. Zie hiervoor ook mijn andere blogs over de lineup voor 2021. Maar het lijkt er op dat de MoCo toch de plannen voor de kleinste HD doorzet. De Harley-Davidson 338R is nu in complete HD layout op de foto gezet.

Deze in China bij Qianjiang gemaakte 2 parallel twin motorfiets ziet in HD trip er lekker stoer uit. De naamsverwijzing 338R is een mooie verwijzing naar de 883R Sportster, terwijl de cilinderinhoud, zoals ook hierboven geschreven, waarschijnlijk 350 cc zal worden, aangezien het basisblok ook in andere modellen gebruikt wordt, zoals in de Benelli 350.
Nog even spanned hoe het verdere verloop er uit komt te zien.

 

MichielsHarley

de Harley rijder