Het doek is gevallen voor Victory Motorcycles

Polaris Industries, de moedermaatschappij van Victory, stopt per direct met de productie van de Victory motorfietsen, de ondersteuning in onderdelen voor de huidige modellen zal nog 10 jaar doorgaan.

De stap is groot te noemen voor Polaris, maar ze gaan zich nu meer concentreren op Indian, het andere motorfietsmerk dat ze hebben en Slingshot, de driewiller die door Polaris gemaakt wordt.

De zeer futuristische Vision

Het zeer populaire Eight-ball model van Victory.

Victory is in 1997 gestart, in een Amerikaanse markt die hoofdzakelijk gedominieerd wordt door Harley-Davidson. In 2011 heeft Polaris het merk Indian overgenomen, waarbij Indian kan rusten op een zeer lange geschiedenis, het merk bestaat langer dan die van Harley-Davidson, maar Victory was als geheel nieuw merk met een in eigenbeheer ontwikkeld motorblok en frame. Na een piek in 2012 in de verkopen is het merk eigenlijk alleen maar gezakt in populariteit en dus in verkoop aantallen, in de 18 jaar heeft het bijna 60 modellen gemaakt.

Door het concentreren van de aandacht van Polaris op Indian, kan dit merk beter de concurentie aan met HD.

De vraag die bij wel rijst is wat Polaris gaat doen met het electrische Victory model, de Empulse TT. Wellicht zal dit model omgebouwd worden naar Indian, een electrische Scout bijvoorbeeld.

MichielsHarley

de Harley rijder