Deze zondag begint zeer nat. Er zijn nog niet veel clubleden, maar al snel wordt de groep groter. We beginnen de rit met in totaal 14 Harley''s en gaan de noordelijke forten van Amsterdam als onderdeel van de Stelling van Amsterdam rijden.


Twee van de forten zijn niet meer aanwezig, gesloopt en opgeruimd. Een ander fort is geheel begraven, maar andere staan er nog mooi bij. Hun functie die ze samen met de batterijen voor de 1e Wereldoorlog kregen, hebben ze nu niet meer. De forten moesten in combinatie met de verschillende batterijen de stad Amsterdam verdedigen tegen buitenlandse vijanden. Enkele forten zouden zelfs nooit afgebouwd worden.

Wij hebben het noordelijke gedeelte gereden, dus af en toe goed kijken door de bosjes en wallen om de forten te kunnen zien. De lunch hebben genoten in het fort aan de Nekkerweg in de Beemster. Het fort is als gebouw onderdeel van het Unesco Werelderfgoed, maar binnen is een luxe spa en wellness centrum te vinden, als ook een hotel en een restaurant. Wij zaten voor onze lunch in een van de gewelfde gang/kamers, gezellig en weer eens wat anders.
Dit fort is trouwens in 1913 gebouwd en ook in echt in gebruik geweest.

De rit gaat verder door het mooie landschap en langs de verdedigingswerken en forten. Een leuk stukje geschiedenis met een mooie rit. 

MichielsHarley

de Harley rijder